Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Opara: Vjerujem da će većina vlasnika ilegalnih objekata sami ukloniti građevine sa Žnjana

Opara: Vjerujem da će većina vlasnika ilegalnih objekata sami ukloniti građevine sa Žnjana

Splitski gradonačelnik je najavio da će se u ponedjeljak održati drugi krug konzultacija radne skupine kada će na teren izaći inspekcijske službe

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara potvrdio je danas medijima ono što smo jučer najavili da se uskoro uklanjaju nelegalni objekti sa žnjanskog platoa. Vjeruje, pak, da će i u Splitu vlasnici najvećim dijelom sami ukloniti ilegalne objekte. 

Odgovarajući na pitanja, Krstulović Opara je još kazao kako je na sastanku stručne radne skupine utvrđen čvrsti hodogram aktivnosti do svibnja 2019. godine kada žele postići konačno rješenje, uredni prostor, sadržaje od interesa za građane s urednim koncesijama.

Upitan je tada je li prvi korak uklanjanje, a odgovorio je kako je već trećeg listopada, u ponedjeljak, drugi krug konzultacija stručne radne skupine za Žnjan kada će izaći na teren inspekcijske službe koje su već odavno izdale rješenja o uklanjanju i poduzet će sukladno svojoj praksi sve radnje. 

- Vjerujem da ćemo kroz listopad, jer takva smo jamstva dobili, doći do kompletne primjene zakonitosti na čemu inzistiraju sve komponente vlasti, gradske, županijske i državne - rekao je.

Na upit što kaže druga strana, vlasnici ilegalnih objekata i je li pričao s njima, gradonačelnik je nedvosmisleno odgovorio da nema druge strane.

- Kakva druga strana? Imamo zakonitost i građane te gradske, županijske i državne institucije koje moraju zakone provoditi - bez oklijevanja je odgovorio.

Upitan je i očekuje li da će to ići glatko, da će sami vlasnici ukloniti ili ćemo gledati bagere. 

-  To stvarno ne mogu predviđati - rekao je.

Vjeruje da će praksa u Splitu, ne samo na Žnjanu, biti slična kao i u ostalim dijelovima Jadrana.

- Znate da je Ministarstvo provelo akciju uklanjanja od Savudrije do Prevlake, zaustavili su svoje aktivnosti početkom turističke sezone. Sada nastavljaju, ljudi u ministarstvu su mi rekli da je veliki dio tih građevina bio uklonjen od strane vlasnika. Nema nijednog razloga da se sličan postotak ovdje ne dogodi - ustvrdio je Krstulović Opara.

Vaša reakcija na temu