Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Boris Jokić: I Rozga i turbofolk trebaju u škole!

Boris Jokić: I Rozga i turbofolk trebaju u škole!

Bivši voditelj Kurikularne reforme održao je zabavno i motivirajuće predavanje na Weekend Media Festivalu

Ne samo da Rozga treba u školu, treba i turbofolk - rekao je Boris Jokić, bivši voditelj Kurikularne reforme, na Weekend Media Festivalu u Rovinju. 

- U školama trebamo govoriti o stvarima koje privlače mlade, tako i o turbofolku - objasnio je stručnjak koji trenutačno djeluje kao znanstveni suradnik na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu.

Na prvo spominjanje splitske pjevačice, te čitanja stihova njene pjesme 'Žileti' bilo je dosta smijeha, a s tim glazbenim brojem i još nizom drugih (punk, rock, pop…) približio je okupljenima što su željeli promijeniti u školstvu, odnosno kako kod učenika razvijati i stvarati identitet, odgovornost, solidarnost, integritet, poštivanje i poduzetnost. 

- Moram reći da cijenim Rozgin rad, to je vrijedan ljudski rad - rekao je također Boris Jokić, a onda uz oduševljenje prisutnih rečenicu po rečenicu objašnjavao kako se, recimo, stih 'Lete suze kao da gađam se žiletima' može koristiti na predmetu fizike i psihologije.


- Kojom brzinom lete suze na fizici, a zanimljivo za moju psihologiju može biti gađanje žiletima - rekao je.

Boris Jokić je rekao i da je laž da je Marko Marulić izbačen iz Kurikularne reforme (naveo točno stranice u kojima se govori o njemu), kazao je i da se stalno društvu nameću podjele koje ne postoje te poručio da je jedino pitanje želimo li ići dalje ili ne želimo, što također može biti naš izbor.

- Hrvatska neće postati zabit Europe, ako mi to sami ne dopustimo! Ove ovdje zemlje nisu zabit svijeta, nisu šupak svijeta! - kazao je te naglasio da nam treba hrabrost i otvorenost.

Zabavno i motivirajuće predavanje završeno je burnim pljeskom, a kakva je atmosfera vladala tijekom predavanja kojim je poslao jaku poruku nužnosti promjene društva u kojemu više 'nemamo što izgubiti osim glave', možda i najbolje govori jedna sličica.

- Što je, po Vama, smisao života? - glasilo je pitanje iz publike.

- Stvarno si faca! O tome ćemo na šanku, sve pozivam, sve ide na mene! - odgovorio je Jokić i pobrao još jedan pljesak…

Vaša reakcija na temu