Otok Hvar nominiran za najbolju europsku destinaciju 2018. godine

Otok Hvar nominiran za najbolju europsku destinaciju 2018. godine

Prošle godine je za ovu nagradu bio nominiran Stari Grad, a nakon glasanja je ušao među top 10 destinacija

Otok Hvar jedno je od najpopularnijih ljetnih odredišta u Europi, a nominiran je za najbolju europsku destinaciju 2018. godine. Predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem natjecanju za nagradu European best Destination, organizacije koja djeluje gotovo 10 godina i donosi turistima iz cijelog svijeta informacije o najpoželjnijim europskim odredištima.

Prošle godine je Stari Grad na otoku Hvaru bio nominiran za istu nagradu, a zahvaljujući glasanju milijuna turista plasirao se u top 10 europskih odredišta.

- Čini se da ovaj otok ima sve za svakoga. Jedna od najvažnijih stvari koje trebate znati o Hvaru jest da je to otok s mnogo lica. Različiti dijelovi otoka razvili su se u različitim smjerovima te mogu ponuditi raznolike sadržaje dajući našim gostima priliku da izaberu gotovo bilo koju vrstu odmora bez da napustite otok - poručuju iz hvarske Turističke zajednice.

Osim što je poznat kao najsunčaniji otok u Hrvatskoj sa svojih više od 3000 sati sunca godišnje, na Hvaru je i jedna od najsigurnijih luka na Jadranu što ga čini savršenim odredištem za nautičare. Hvar je ujedno i jedini otok na svijetu s čak 5 UNESCO lokacija.

Glasanje za European Best Destination počet će u siječnju iduće godine.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare