Foto: Pixabay.com Obrazovanje je tema ovogodišnjeg Rotary Foruma

Obrazovanje je tema ovogodišnjeg Rotary Foruma

Održat će se u subotu u dvorani Hrvatske odvjetničke komore

Šesti Rotary Forum, koji će se održati u subotu u dvorani Hrvatske odvjetničke komore u Splitu s početkom u 9 sati, bavit će se temom obrazovanja. Josip Mrklić, predsjednik Rotary Cluba Split, ističe kako je fenomen obrazovanja moguće sagledati iz različitih kutova, počevši od formalnog i sadržajnog aspekta koji u ovom trenutku u našoj zemlji pretpostavlja preispitivanje i značajnu reformu. 

- Tehnološka perspektiva nameće promjene i gledanje u budućnost kako bismo pripremili djecu i mlade da ravnopravno sudjeluju u globalnom razvoju i lakše osiguraju svoju budućnost. Napredne zemlje svijeta odavno su upravo obrazovanje postavile kao stup održavanja svoje stabilnosti i medij postizanja svekolikog napretka. Pismen i obrazovan čovjek jedinka je s vlastitim identitetom koji postiže civiliziranost, kompetentnost i samoostvarenje, te isto održava kroz cjeloživotno formalno i neformalno obrazovanje - poručio je Mrklić.

Dodao je kako su obrazovni sustav i obrazovanje samo po sebi, nužan uvjet za život društva i gospodarstva. 

- Možemo samo zamisliti brojne nikad uspostavljene poveznice obrazovnog sustava i obrazovanja, a koje bi trebalo što prije formirati i trajno njegovati. Stoga smo za zadaću Foruma odredili kreativno i kritičko preispitivanje ovih poveznica od strane eminentnih i priznatih znanstvenika, stručnjaka i intelektualaca kako bismo osvijestili mogućnosti i ponudili smjernice za budućnost. Teme ranijih Foruma su bile: Što radi Rotary, Majka i dijete, Nezaposlenost, Zdravlje, Voda (2017), a sa zadovoljstvom i ponosom očekujemo da će se tradicija Foruma nastaviti i u budućnosti zahvaljujući prije svega publici koja je prepoznala njegovu važnost i zanimljivost - zaključio je Mrklić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare