Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pametno: Nismo iznenađeni izostankom Oparine reakcije na incident, najvažnije je zadržati fotelju

Pametno: Nismo iznenađeni izostankom Oparine reakcije na incident, najvažnije je zadržati fotelju

Iz stranke na čijem je čelu Marijana Puljak su komentirali jučerašnje događaje

Zgroženi ponašanjem bivšeg gradonačelnika, danas gradskog vijećnika, Željka Keruma, vijećnici stranke Pametno oštro su osudili njegov jučerašnji ispad u gradskog vijećnici, kao i situaciju koja je uslijedila. Vijećnica je, kažu, mjesto nulte tolerancije na nasilje i u tome nema jednakijih od drugih, svi moraju poštivati norme pristojnog ponašanja i uljuđene komunikacije.

- Oštro osuđujemo ponašanje vijećnika Keruma, a posebno izostanak reakcije predsjednika Gradskog vijeća, gospodina Šundova. Ne izreći opomenu za onakvo verbalno, a skoro i fizičko vrijeđanje je teška povreda institucije kojoj je na čelu, uvreda građana kao i svih nas vijećnika - rekla je Marijana Puljak, predsjednica Pametnog i potpredsjednica Gradskog vijeća grada.

- Upravo je to ono protiv čega se mi borimo u politici, da je predsjednik Vijeća čovjek o kojem DORH vodi istragu, da ne osudi ponašanje svog šefa jer ga je doveo na tu poziciju, da nismo svi jednaki pred zakonom. Pa jednom netko mora reći dosta je, dosta je rodijačkih i stranačkih povlastica, dosta je korupcije i kriminala u politici - dodala je.

Jakov Prkić, vijećnik stranke Pametno, je prisnažio:

- Ovakvi incidentni štete ugledu Gradskog vijeća i grada Splita. Mi svi, bez iznimke, moramo osuđivati ovakvu vrstu ponašanja.

Iz Pametnog poručuju da nažalost nisu iznenađeni ni izostankom reakcije gradonačelnika Krstulovića Opare na ovaj incident, kad je, kažu, najvažnije zadržati fotelju, i to izgleda baš pod svaku cijenu. Od brojnih prijedloga na proračun, stranci Pametno jučer je usvojen tek jedan, i to onaj o informatizaciji rada Gradskog vijeća. Dok oni o povećanju kapaciteta skloništa za žene žrtve nasilja, smanjenju cijene cjelodnevnog boravka u školama, kupnji mjerne postaje na Karepovcu i drugi, nisu, kažu, pošteno ni razmotreni.

- Na naš prijedlog da se u škole uvede građanski odgoj negativno su reagirali ne samo vladajući nego i Most. Uskomešali su se jer 'našoj djeci ne treba građanski odgoj u školama, sada smo osrednji u Europi, a to bi nas dodatno unazadilo (?!)'. Pa tko to pristaje na osrednjost, bez ambicije za boljim? Ponovo se vidjelo kome nije do obrazovanih i aktivnih građana. Dvadeset (20%) posto osvojenih glasova na lokalnim izborima daje nam nadu i vjeru da Split ipak može bolje, da samo trebamo biti strpljivi i ustrajni. Uporni u borbi za bolje sutra naše djece, za društvo znanja i obrazovanja, vrijednog rada i poštenja, nasuprot jučer iskazanom primitivizmu i nepotizmu - zaključila je Puljak.

Vaša reakcija na temu