Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pametno: Od Duilova do Stobreča novo lučko područje?

Pametno: Od Duilova do Stobreča novo lučko područje?

Nismo apriori protiv gradnje, podržavamo razvojne planove, ali oni moraju prije svega biti jasno predstavljeni građanima i zainteresiranoj javnosti

Vijećnici stranke Pametno obratili su se javnosti danas, uoči početka četvrte sjednice Županijske skupštine. Upozoravaju kako, osim Dana županije i sličnih kozmetičkih promjena, dnevni red sjednice sadrži i brojne druge prijedloge upitnih namjera.

- Dok su svi zabavljeni promjenom Dana županije i odabirom himne, na Županijskoj skupštini provlače se prijedlozi o spornom kadroviranju i zadiranju u prostorne planove. Najavili smo odgovoran i detaljan rad u Županiji, zbog čega danas postavljamo niz pitanja na koje javnost treba odgovor - kaže Ante Renić, županijski vijećnik stranke Pametno i dodaje:

- Nastavlja se gomilati administracija, a u stručno tijelo za ocjenu koncesija, vladajuća većina, HDZ i HGS za člana predlažu Sašu Horvata koji će vrlo brzo, kod ponovljenog postupka ocjene ponuda za Bene, biti u izravnom sukobu interesa zbog rodbinskih veza s postojećim i možda budućim nositeljem koncesije. Članak 16. Zakona o koncesijama jasno naglašava da to ne smije biti.

U točki 3. dnevnog reda, navode dalje u Pametnom, predlaže se ukidanje upravnog odjela društvene djelatnosti i umjesto njega osnivanje dva nova upravna odjela što znači gomilanje administracije i izbor novih pročelnika bez realne potrebe.

I ono najvažnije, ističu, u točki 12. Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije predlaže novo lučko područje, i to Luku Orišac, za koju vjerojatno velika većina građana nikada nije čula. To je zato što ta luka ne postoji niti je ucrtana u prostorne planove Splita i županije. Radi se o području od Hotela Zagreb do Stobreča za koje Lučka uprava očito ima određene planove, no oni nisu prezentirani ni javnosti ni vijećnicima.

- Nismo apriori protiv gradnje, podržavamo razvojne planove, ali oni moraju prije svega biti jasno predstavljeni građanima i zainteresiranoj javnosti. Mora se znati njihov utjecaj na gospodarstvo, promet i okoliš. Ovakvi prijedlozi bude sumnju i zato treba izbjegavati takav način rada Županije - zaključio je Renić.

Vaša reakcija na temu