Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PARK ŠUMA MARJAN: 'Stabla koja su pala bila su vitalna, ništa nije ukazivalo na probleme'

PARK ŠUMA MARJAN: 'Stabla koja su pala bila su vitalna, ništa nije ukazivalo na probleme'

Nakon što je na Marjanu palo i treće stablo u mjesec dana, pitali smo ravnatelja javne ustanove Damira Grubšića što rade da spriječe daljnje probleme sa stablima

U posljednjih mjesec dana na Marjanu su pala tri stabla pa smo pitali Damira Grubšića, ravnatelja Park šume Marjan, što poduzimaju da spriječe padanje stabala i imaju li kakav program sanacije najugroženijeg dijela uz cestu i trim stazu. 

- Sva tri stabla koja su se srušila u zadnjih mjesec dana bila su vitalna stabla koja ničim nisu ukazivala da bi moglo doći do izvale. Sukladno programu gospodarenja od strane stručne službe svakodnevno se vrši monitoring šume, detektiraju opasna stabla te dinamikom prioriteta uklanjaju - glasio je odgovor. 

Prije nepunih godinu dana u Park šumi Marjan radilo je gotovo 60 zaposlenika pa nas je zanimalo koliko je djelatnika uopće kvalificirano da se pozabavi ovim problemom. Ispostavilo se da ih nema previše. Tek jedan. 

- U javnoj ustanovi za upravljanje park šumom Marjan zaposlen je diplomirani inženjer šumarstva - odgovorio nam je ravnatelj Grubšić. 

Zanimalo nas je i što je napravljeno za namirenje štete vlasniku vozila koje je poklopilo stablo kraj Instituta početkom mjeseca. 

Grubšić je odgovorio kako je štetan događaj oštećenog vozila pri padu stabla s privatne parcele trenutno u pravnoj obradi. 

Vaša reakcija na temu