Foto: Veljko Martinović Martin Pauk: O Marijana, slatka mala Marijana, ovo vam nije trebalo....

Martin Pauk: O Marijana, slatka mala Marijana, ovo vam nije trebalo....

Njima je valjda nepojmljivo da netko može biti fakultetski obrazovan i pričati nekoliko stranih jezika, a biti konzervativnih svjetonazorskih stavova

Mostov gradski vijećnik Martin Pauk objavio je na svom Facebooku odgovor na prozivanja Marijane Puljak. Predsjednica stranke Pametno jučer je na toj društvenoj mreži objavila: 'Kaže mladi kolega Pauk, vijećnik Mosta, da se u školi mora učiti matematika, kemija, fizika, egzaktne znanosti, a ne tamo neki građanski odgoj'.

A to, tvrdi Pauk, nije bilo sve, raspravljali su se u komentarima, a danas joj je mladi mostovac posvetio status kojega prenosimo u cijelosti...

- Tijekom sinoćnje večeri i današnjeg dana Marijana Puljak, uz asistenciju ponekih članova stranke Pametno, isprozivala je kolegu Markotića, a posebice mene, da smo se usprotivili njezinom amandmanu o uvođenju 'Građanskog odgoja' u splitske škole.

Na stranu to što je kolega Markotić sasvim uljudno i argumentirano obrazložio razloge zbog kojih baš taj program 'Inicijative GOOD' nije potreban ni meritoran, ali još više žalosti činjenica da Marijana Puljak i stranka Pametno pokušavaju progurati ideološki obojen program i servirati ga našim najmlađima.

Da, na Gradskom vijeću sam im odgovorio i izjavio ono što duže vremena zastupam - kako je u škole potrebno uvesti i proračunski novac koristiti za više aktivnosti vezanih uz znanost - fiziku, kemiju, matematiku, robotiku, programiranje, astronomiju. Ipak, kolegica Puljak nije predložila nijedan amandman za uvođenje npr. robotike, koja više nije budućnost, nego sadašnjost i o kojoj naša djeca praktički nemaju gdje učiti. Odgoj i svjetonazor trebaju biti prepušteni obiteljima, a ne biti nametnuti u školama i fakultetima kao što je to običaj u totalitarnim režimima povijesti, ali i danas (S. Koreja, Kuba).

Umjesto da djecu potičemo da razvijaju znanja o tehnologijama budućnosti, pametni iz Pametnog smatraju da trebamo trošiti proračunski novac na politički i ideološki program 'Inicijative GOOD', koju su, između ostalih sastavili, pazite sad: 'Zagreb pride', 'Documenta', 'Centar za seksualna prava', 'Dugine obitelji' i 'Lezbijska organizacija Rijeka'.

Za kraj, znam da je prozivanje iz stranke Pametno bio 'ad hominem' napad na mene. Pretpostavljam da im smeta moje zalaganje za istinu u brojnim društvenim, svjetonazorskim pitanjima, pa u nedostatku argumenata pričaju besmislice. Njima je valjda nepojmljivo da netko može biti fakultetski obrazovan i pričati nekoliko stranih jezika, a biti konzervativnih svjetonazorskih stavova, samim time i obrana pred napadačkim trojcem 'Amsterdamske liberalne koalicije' zvane Pusić-Puljak-Taritaš.

O Marijana, slatka mala Marijana. Ovo vam nije trebalo.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare