Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pavičić: Oni koji bacaju bengalke na teren su neprijatelji države i naroda, a nisu neprijatelji Hrvatske oni koji su porezno utajili milijune?!

Pavičić: Oni koji bacaju bengalke na teren su neprijatelji države i naroda, a nisu neprijatelji Hrvatske oni koji su porezno utajili milijune?!

Riječ je o balu licemjerja u kojem se pretvaramo da ne znamo kako je i zašto do ovoga došlo

Kolumnist, književnik i profesor Jurica Pavičić u veljači ove godine napisao je članak o ignoriranju Zakona o sportu od strane HNS-a. Napisao je među ostalim u argumentiranoj kolumni kako od tog tjedna  od kada su u HNS-u rekli da im se ne sviđa zakon Hrvatske i misle da se na njih ne odnosi, pa ga eto neće primjenjivati, ništa više neće biti isto. Članak se nakon zbivanja u Francuskoj dijeli na Facebooku, u raspravama o uzrocima problema u nogometu.

Upitali smo Pavičića za komentar zbivanja tijekom utakmice Hrvatske i Češke.

Kako je rekao, novo poglavlje Torcidinog gerilskog 'specijalnog rata', nakon tolikih najava i slutnji, nije ga iznenadilo. 

- Ali reakcija Hrvatske jest! Da se razumijemo: ne mislim da je ono što su torcidaši napravili bilo dobro - naglasio je.

Bilo je, smatra, i taktički pogrešno jer su svojim neprijateljima dali priliku da se samoviktimiziraju i od počinitelja preuzmu ulogu žrtve. Također, nije pomoglo borbi protiv zla u HNS-u, naprotiv. Ali, ono što ga je istinski šokiralo je, kako je rekao, militantni diskurs opsadnog stanja koji je grunuo iz politike i medija.

Sazivanje  sjednica Vlade, guranje hitnih zakona, a mediji sasvim normalno operiraju s terminologijom kao što je 'neprijatelji Hrvatske'.

- Ovo ozračje medijske histerije nastalo je ne zbog mrtvih, ranjenih, masakriranih - nego zbog deset bengalki! Oni koji bacaju bengalke na teren najednom su neprijatelji države i naroda, a nisu 'neprijatelji Hrvatske' oni koji su zamračili i porezno utajili milijune, uskraćujući ih hrvatskom zdravstvu, školstvu i socijali - istaknuo je.

Na koncu je podvukao: 

- Riječ je o balu licemjerja u kojem se najednom pretvaramo da ne znamo kako je i zašto do ovoga došlo. A dirigent tog bala licemjerja je osoba kojoj je Zdravko Mamić organizirao rođendane. Dakle, Kolinda Grabar-Kitarović.

Vaša reakcija na temu