Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Arhitekti Studija X3M nagrađeni za projekt škole Pazdigrad

Arhitekti Studija X3M nagrađeni za projekt škole Pazdigrad

Posebno im je zadovoljstvo, kaže Mirko Buvinić, što je škola postala središte kotara

Za Osnovnu školu Pazdigrad arhitekti Studija X3M, Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić i Maja Furlan Zimmermann dobili su nagradu  Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskoga stvaralaštva. 

Prestižnu nagradu dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata. Zadovoljstvo priznanjem u ime tima podijelio je s nama Buvinić.

- Nagradu gledamo kroz dva rakursa, prvo kao priznanje struke kao potvrdu za sav trud i zalaganje te drugo, posebno nam je zadovoljstvo zbog učenika, zaposlenika i stanovnika Pazdigrada jer su reakcije na školu odlične i postala je središte kotara - kazao je arhitekt.

Veseli ih što je škola središnje mjesto druženja, niza aktivnosti djeci i mladosti u slobodno vrijeme, kao mali gradski punkt kojega prije nije bilo.

Ovom prigodom podsjetimo da se od autora u jednom trenutku tražilo da odustanu od nekih zamisli projekta, primjerice da trodijelna dvorana bude dvodijelna i slično, ali nisu posustali. 

Svoju ideju ustrajno su proveli do kraja.

Dodajmo i da je među prvim čestitarima kolegama bio predsjednik Društva arhitekata Split Dragan Žuvela. 

- Pošto je arhitektura ogledalo društva, možda dolazak dobre arhitekture poprati i stvaranje boljeg društva - napisao je Žuvela uz čestitku.

Vaša reakcija na temu