Petar Škorić: Otkaza u Banovini neće biti, ali vidjet ćemo tko kako radi svoj posao

Petar Škorić: Otkaza u Banovini neće biti, ali vidjet ćemo tko kako radi svoj posao

Tamo gdje stvari ne funkcioniraju neophodan je dodatan kadar

Čelnik splitskog HDZ-a Petar Škorić je istaknuo medijima da gradska uprava ima broj odjela i pročelnika kao hrvatska Vlada i da smatraju kako je to ogroman broj, pa će ići novi prijedlog ustroja. 

- Neće biti otkaza, dosegao je broj zaposlenih gornju granicu u gradskoj upravi i zajednički smo se opredijelili da u našem mandatu postojeću brojku zaposlenih nećemo probijati. Ide prirodni odljev i zadržat ćemo se na ovom broju – rekao je Škorić. 

Dodao je i da svi koji uredno profesionalno rade svoj posao nastavit će dalje, u onim odijelima gdje vide da sustav ne funkcionira napravit će promjene.  

- Gradonačelnik i njegov tim će to posložiti. Vidjeli ste i do sada da su se i bez Vijeća pomaknule stvari u komunali i uvođenju reda. Vjerujem sada s političkom stabilnošću da će taj red još više zavladati – drži. 

Hoće li se smanjiti broj prirodnim odljevom, pitali su mediji. Bivši gradonačelnik Ivo Baldasar je zaposlio nove ljude, ali ukupan broj zaposlenih na kraju mandata se nije povećao. Pojednostavnjeno, pitanje je hoće li se puniti mjesta onih koji odu prirodnim odljevom.

- Dovest ćemo samo onaj kadar koji je neophodan i kojega nema u Banovini. S brojkom ne možemo baratati, vidjet ćemo nakon ustroja i kako tko radi svoj posao. Tamo gdje ne funkcionira i neophodan je možda dodatan kadar, naravno da ćemo dovoditi. Dobili smo izbore, dobili smo mandat, građani su nam dali povjerenje da uspostavimo učinkovito funkcioniranje gradske uprave – odgovorio je Škorić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare