Foto: Joško Šupić Petar Škorić: Potezi Andre Krstulovića Opare građanima vraćaju nadu, Split se iz devastiranog grada pretvara u centar Dalmacije

Petar Škorić: Potezi Andre Krstulovića Opare građanima vraćaju nadu, Split se iz devastiranog grada pretvara u centar Dalmacije

Naglasio je da od će se uskoro u Splitu mnoge stvari pokrenuti nabolje, od početka rješavanja Sjeverne luka do Istočne obale

Na svečanoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Split čelnik ogranka i saborski zastupnik Petar Škorić u svome obraćanju podsjetio je na sva postignuća HDZ-a i Plenkovićeve Vlade.

- HDZ su u proteku godinu dana probudila novu nadu u domovini i iseljeništvu. Hrvatska prvi put ima suficit proračuna, smanjenu nezaposlenost, rast BDP-a, pozitivne trendove u gospodarstvu i pozitivne pomake na svim područjima, od povlačenja sredstava iz EU fondova do turizma - rekao je Škorić, izražavajući uvjerenje kako će ova Vlada ojačati međunarodni utjecaj Hrvatske i riješiti pitanje Piranskog zaljeva.

Istaknuo je i veliku pobjedu HDZ-a u Splitu i pohvalio rad gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

- Njegovi prvi potezi, uvođenje reda na žnjanskom platou, početak sanacije Karepovca, početak izgradnje garaža i pripremi projekata koji će omogućiti rješavanje prometnih gužvi i čepova tijekom turističke sezone građanima Splita vraćaju nadu i vjeru u siguran prosperitet. Ti potezi jamče da se grad pokreće iz letargije, i iz slike devastiranog grada pretvara se u centar Dalmacije i ključnu poveznicu s BiH! 

Naglasio je da od će se uskoro u Splitu mnoge stvari pokrenuti nabolje, od početka rješavanja Sjeverne luka do Istočne obale.

- Od Splita ćemo napraviti grad ponosa, grad budućnosti i grad po mjeri svakog čovjeka! - poručio je.

Od Vlade je zatražio potporu u rješavanju zanemarene prometne infrastrukture, ističući kako je došlo vrijeme za rješavanje istočnog ulaza u Split i rješenja koji će dati odušak komunikaciji s Omišom i Makarskom, ali i s Imotskim i Sinjom.

Istaknuo je i potrebu kvalitetnijeg rješavanja prometnih pravaca prema BiH, kao i svekolikog gospodarskog povezivanja s tom susjednom državom. Napomenuo je kako Split mora iskoristiti svoj položaj za jačanje pomorske orijentacije.

- Vrijeme je da splitsku pomorsku orijentaciju počnemo studirati i razmišljati gdje ćemo naš grad smjestiti između primjera Marseillea, Ploča, Rijeke i Roterdama - poručio je, te obećao rješavanje alternativne opskrbe grada Splita pitkom vodom.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare