Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PETICIJA NA MERTOJAKU Građani protiv izgradnje terena za odbojku na pijesku

PETICIJA NA MERTOJAKU Građani protiv izgradnje terena za odbojku na pijesku

Uputili apel gradskoj vlasti

Građani Mertojaka protive se izgradnji terena za odbojku na pijesku. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Povodom nedavnog saznanja o planiranom projektu izgradnje terena za odbojku na pijesku i nakon sastanka građana sa predstavnicima Grada i inicijatorima ideje KOP Žnjan, građani Mertojaka su odlučili pokrenuti peticiju.

Peticiju je potpisalo 127 građana. Unatoč tome što informacija o peticiji nije došla do velikog broja građana, peticija će bit predana u utorak 14.05.2024 Vijeću GK Mertojak.

Legitimitet svim kotarskim vijećnicima daju njihovi sugrađani, čije interese i potrebe u kotaru vijećnici brane i zastupaju. Građani su na održanom info razgovoru sa svim zainteresiranim stranama, 03.05. kazali koje su njihove potrebe i očekivanja od Vijećnika i uprave Grada, nakon provedene rasprave. Nadležne gradske službe su godinama zanemarivale zahtjeve i volju građana i Vijeća u prošlom i aktualnom sazivu, da još uvijek rijetko korišteno igralište s golim betonom izgleda zapušteno, iako Vijeće kotara Mertojak godinama traži da se na njemu postavi višenamjenska podloga i igralište stavi u funkciju.

Nakon što je prema Gradu od strane KOP Žnjan došla inicijativa da se Grad Split kao investitor uključi u prenamjenu tog igrališta uz peterostruko ulaganje od prvotnog traženja kotara, Grad Split zainteresirano reagira na takvu inicijativu i bez ikakvog dijaloga s legitimnim predstavnicima GK Mertojak, pokreće postupke za realizaciju tog projekta, o čemu stanovnici i Vijeće kotara doznaju iz medija! 

Svoje nezadovoljstvo takvim ignoriranjem, građani pokazuju predstavnicima Grada i KOP-u Žnjan nakon što su saslušali sve strane dana 03.05.2024.

Građani se slažu da se navedenim iznosom (136.000 eura + PDV) koji je Grad spreman investirati u prenamjenu samo jednog sportskog terena, može potpuno obnoviti kompletna infrastruktura dotrajalih i oštećenih podloga na drugim igralištima i postaviti višenamjenska podloga na spomenutoj lokaciji, koji skupa čine SC Mertojak (kao cjelina) i da se kao cjelina, a ne parcijalno treba održavati i obnavljati.

Zato građanima nije prihvatljivo da sva oštećena igrališta ostanu i dalje u takvom stanju, a da se toliki iznos investira u prenamjenu samo jednog igrališta koje time gubi svoju javnu funkciju i stavlja se u funkciju određene grupe građana. 

Ovo su čvrsta i argumentirana obrazloženja zašto ne možemo podržati ovako 'serviranu' inicijativu KOP Žnjan za izgradnju terena za odbojku na pijesku. Građani žele primjerene uvjete za brojne sportske aktivnosti, za organiziranu rekreaciju građana treće dobi, koji za svoje kontinuirane aktivnosti trebaju uređeni sportski teren s tvrdom podlogom, a to pored svih postojećih terena još uvijek nemaju, kao i za naše školarce u nižim razredima koji sate tjelesnog odgoja i kulture održavaju upravo na toj lokaciji jer škola još uvijek nema školsku dvoranu.

U zadnje vrijeme često čujemo i čitamo kako aktualna vlast  ima sluha za potrebe građana. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego vidjeti jesu li dosljedni.

Apeliramo na gradske vlasti da još jednom razmisle o lokaciji spomenutog terena.'

Vaša reakcija na temu