Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Počela isplata božićnica splitskim umirovljenicima

Počela isplata božićnica splitskim umirovljenicima

Ovisno o visini mirovine, dobit će između 150 i 300 kuna

Više od osam tisuća splitskih umirovljenika i više od 600 korisnika osobne invalidnine narednih će dana na svoje bankovne račune primiti božićnicu Grada Splita u iznosu od 150 do 300 kuna, poručili su iz Banovine. 

Prve uplate krenule su danas, a u ovoj su godini za ovu svrhu osigurana dva milijuna kuna. Iznos božićnice ovisi o visini primanja, pa će najveću od 300 kuna dobiti umirovljenici s mirovinom do 1500 kuna, a 150 kuna dobit će naši sugrađani kojima se mirovina kreće između 1500 i 2000 kuna. Korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb s gradskom naknadom mogu očekivati po 200 kuna božićnice na svojim tekućim računima. 

Umirovljenici s mirovinom do 2000 kuna i trogodišnjim prebivalištem u Splitu kojima do 31. prosinca božićnica ne bude isplaćena, mogu do kraja siječnja 2019. godine ispuniti zahtjev za ostvarivanje tog prava te ga s potrebnom dokumentacijom poslati poštom Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu ili osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita, Obala kneza Branimira 17. Zahtjev se nalazi na web stranicama Grada Splita

Vaša reakcija na temu