Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Sinj Počela proizvodnja brodova u Sinju, traži se 20 radnika

Počela proizvodnja brodova u Sinju, traži se 20 radnika

'Proizvodnja je preseljena u Kukuzovac ranije od planiranog - sve zbog potrebe za kvalitetnom radnom snagom'

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj i direktorica Gospodarske zone 'Kukuzovac' Diana Breko jučer su posjetili proizvodni pogon tvrtke Rand Shipyard koja trenutno zapošljava 75 djelatnika, od kojih je 10-ak s područja Sinja i Cetinske krajine.

Svoje proizvode, brodove u stakloplastici, prodaje uglavnom na skandinavskom tržištu, ali se proširila i u ostale dijelove svijeta, pa i na američko tržište. Osim brodova, Rand boats vlasnik je dizajna i proizvodi pontonske module koji su kao wellness ili spa, smještajni i ugostiteljski mobilni plutajući objekti vrlo traženi na tržištima srednje i sjeverne Europe.

Dosadašnji razvojni ciklus obuhvaćao je fazu ulaganja u osnovna sredstva za pokretanje inicijalne proizvodnje prvotno u dva modela brodova u cijelosti financirana vlastitim sredstvima. Potom su uslijedili faza proširenja proizvodne palete, ulaganje u adaptaciju prostora i opremanje proizvodnih hala, višemilijunske vrijednosti.

Direktor tvrtke, višestruko nagrađivani jedriličar svjetskog ranga i osvajač svjetskih natjecanja Ivan Kljaković Gašpić kako je ove godine iz pogona na Kukuzovcu isporučeno više od 20 brodova

'Proizvodnja je preseljena u Kukuzovac ranije od planiranog - sve zbog potrebe za kvalitetnom radnom snagom. Trenutno se dovršavaju brodovi za inozemne kupce, tvornica će biti u punom pogonu sve do ljetnih praznika u kolovozu. Upravo zbog povećanog obujma proizvodnje tražimo radnike u nekoliko odjela, od inženjera brodogradnje i inženjera elektrotehnike koji će se pridružiti odjelu razvoja, pa do djelatnika u opremanju brodova/montaži i djelatnika u odjelu finiša/poliranja. U svakom slučaju, pozivamo sve zainteresirane da se jave u našu tvornicu gdje će dobiti sve informacije', naveo je.

Napomenimo kako ih se traži ukupno 20. 

Gradonačelnik Miro Bulj rekao je da je iznimno zadovoljan u današnje vrijeme kada se gase brodogradilišta i proizvodnja da Sinj ima respektabilnu tvrtku koja ulijeva nadu našim ljudima da ostanu na našem području i budu zadovoljni uvjetima rada i plaćom.

U posjeti tvrtki Rand Shipyard d.o.o bio je i Frano Boko, gradski vijećnik MOST-a. Nije krio oduševljenje radom ovoga proizvodnog pogona. 

'Ovo izgleda nestvarno. Mi pomalo ispunjamo naše ciljeve za razvoj gospodarstva u Sinju. Krenuli smo s otvaranjem respektabilnih pogona, uskoro ćemo široj javnosti predstaviti i nove ulagače', rekao je Boko.

Gradonačelnik Miro Bulj rekao je kako interes za proizvodnju na Kukuzovcu s ovim ne prestaje. Štoviše, prema njegovim riječima, iz dana u dan interes kupaca i velikih tvrtki za zemljište na sinjskoj zoni sve je veći. Najavio je izgradnju novih pogona u što skorije vrijeme.


Vaša reakcija na temu