Počinje rekonstrukcija ceste od Strožanca do Žrnovnice, rok za dovršetak je devet mjeseci

Počinje rekonstrukcija ceste od Strožanca do Žrnovnice, rok za dovršetak je devet mjeseci

Radovi počinju sutra, a projekt je vrijedan 19 milijuna kuna

Rekonstrukcija županijske ceste od Strožanca do Žrnovnice počinje sutra, poručili su iz Županijske uprave za ceste. Riječ je o jednoj od najprometnijih cesta s prosječnim ljetnim dnevnim prometom od 14.000 vozila. 

Izgradit će se nogostupi, autobusna ugibališta i postavit će se javna rasvjeta, riješit će se odvodnja oborinskih voda, a dijelom će se rekonstruirati i postojeća vodovodna, telekomunikacijska i elektromreža. na početak radova čekalo se dulje nego je bilo planirano, ali to se dogodilo, pojasnili su iz ŽUC.a, zbog kvalitetnije pripreme i usklađivanja svih dijelova projekta, postupaka ishođenja lokacijske i građevinske dozvole s brojnim žalbama, zaštite arheološkog lokaliteta Zmijski kamen, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i provođenja postupaka javne nabave.

Vrijednost radova je oko 19 milijuna kuna, a uz ŽUC su investitori i Općina Podstrana, HEP te Vodovod i kanalizacija Split. 

- Županijska uprava za ceste osigurala je i 5 milijuna kuna iz sredstava Ministarstva unutarnjih poslova, iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2014. – 2020. Zbog značenja ove prometnice Splitsko-dalmatinska županija ju je uvrstila među prioritetne cestovne projekte koje Županijska uprava za ceste Split mora realizirati, jer je riječ o glavnoj alternativnoj poveznici između Splita i Omiša. Ova cesta je nastavak dosadašnjih ulaganja Županijske uprave za ceste u prometni pravac koji je alternativa Jadranskoj magistrali - naveli su iz ŽUC-a i nabrojili da su do sada rekonstruirali cestu od Žrnovnice do Tugara, kroz Srinjine, pripremio projektnu dokumentaciju za obilaznicu Žrnovnice, a koju je predao Gradu Splitu i izrađuje projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ceste kroz Tugare u duljini oko 5,5 kilometara.

Projektnu dokumentacija u je izradio Geoprojekt, izvođač je poduzeće za ceste Split, a stručni nadzor će vršiti IGH. 

- Ugovoreni rok izgradnje je 9 mjeseci ne računajući prekid tijekom turističke sezone. Zbog važnosti prometnice, radovi će se izvoditi uz odvijanje prometa regulirano privremenom prometnom signalizacijom, pa molimo sve sudionike u prometu na strpljenje i pojačan oprez. Nakon završetka radova dobit ćemo modernu prometnicu, opremljenu svom potrebnom infrastrukturom, nogostupom, autobusnim ugibalištima i javnom rasvjetom - zaključili su iz ŽUC-a.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare