Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Podrug: Dokazao sam da sam spreman robijati, ratovati i boriti se za istinu, poštenje i pravdu

Podrug: Dokazao sam da sam spreman robijati, ratovati i boriti se za istinu, poštenje i pravdu

Branit ću interese Splita, Dalmacije i Hrvatske, a ne Bruxellesa, Beograda, interesnih skupina ili medijskih moćnika

Politički tajnik HČSP-a, prvi čovjek splitskih 'čistih pravaša' i gradski vijećnik Luka Podrug prvi je na listi u 10. izbornoj jedinici koalicije Hrvatska stranka prava (HSP) Hrvatska čista stranka prava (HČSP), Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) i Obiteljska stranka (OS).

Podrug nam je odgovorio na nekoliko pitanja koje postavljamo kandidatima za Sabor.

Zašto Vama dati glas?

- Hrvatskoj trebaju ozbiljne promjene koje mogu iznijeti samo neovisni, odvažni i časni ljudi, koje se ne može kupiti ni ucijeniti. Hrvatskom već dugo vladaju trgovci i karijeristi kojima je osobni interes važniji od općeg interesa. Vjerujem da sam svojim dosadašnjim životom dokazao da sam spreman i sposoban robijati, ratovati i boriti se za istinu, poštenje i pravdu bez obzira na cijenu koju treba platiti. Hrvatski sabor je prepun kopija od ljudi, beskičmenjaka, poslušnika, ucijenjenih dizača ruku, zagovornika interesnih skupina. Ako mi birači daju povjerenje biti ću njihov pravi narodni zastupnik. Branit ću interese Splita, Dalmacije i Hrvatske, a ne Bruxellesa, Beograda, interesnih skupina ili medijskih moćnika. Uvjeren sam da bi bolje zastupao interese, pa i onih naših sugrađana koji su potpuno suprotnog svjetonazora od mojega, jer sam svoj,  slobodan i nezavisan. Biblijska je poruka kako je jedan čovjek dovoljan za promijeniti svijet. Ja vjerujem u snagu slobodnog i neovisnog čovjeka. Ako bi u Hrvatskom saboru, voljom birača, a protivno medijskim manipulatorima, bio izabran još makar pokoji čovjek, uvjeren sam da bi promijenili Hrvatsku... Mislim da je to za moj izbor sasvim dovoljno, za one koji žele promjene. Ostali neka opet isključe mozak i ponovno glasuju za svoju istu korumpiranu i kompromitiranu ekipu koja će nas sve opet prevariti... Do kada? Ovisi i zdravom razumu birača.

Najbolji potez Milanovićeve Vlade?

- Istek mandata je najbolji potez, jer je to zasigurno bila najnesposobnija, najlošija i najgora, nenarodna i antihrvatska vlada. Čak je ona šumska utemeljena na ZAVNOH-u bila neusporedivo bolja. Teško je bilo skupiti toliko diletanata na jednom mjestu, nemoguće je da su toliko nesposobni koliko su štete učinili, osim ako nisu postavljeni s ciljem rastakanja temelja tek obnovljene hrvatske države.

Najlošiji potez Milanovićeve Vlade?

- Bezbroj je loših poteza. Sustavno su rušili temelje države, namjerno vrijeđali i ponižavali branitelje, svjetonazorski preodgajali narod, luđački nas prezadužili, iselili stotine tisuća mladih... Ipak, prednjači tzv. lex Perković, ali bolje bi ga bilo nazvati lex UDBA ili lex SDP. Korumpirani zastupnici, po nalogu udbaša na svim ključnim funkcijama, izglasali zakon kojim se sprječava kazneni progon ubojica i nalogodavaca. To je nezapamćeni protucivilizacijski čin koji bi bio sramotan i 1945. godine. Milanović, Pusićka i ostala družina bi u svakoj civiliziranoj zemlji poslije takvog čina bili zauvijek potjerani iz javnog života. Nažalost, oni i dalje nekažnjeno obnašaju dužnosti zajedno sa sucima, tužiteljima, novinarima... koji su branili i brane udbaške ubojice. Poštovani zastupnici koji su glasovali za zločinački zakon i dalje glume moralne vertikale i svakodnevno nam moraliziraju. Umjesto isprike i stida oni su istaknuti kandidati i na ovim izborima. Niti jedan zaštitnik zločina i zločinaca ne bi smio dobiti niti jedan glas, jer ako opet bude birala zaštitnike zločina i zločinaca, Hrvatska je ozbiljno bolesna zemlja...

Najbolji potez Oreškovićeve Vlade?

- Izbor Hasanbegovića i Medveda za ministre. Dva normalna čovjeka, stručnjak i rodoljub na čelu ministarstva kulture i pošteni branitelj na čelu Ministarstva branitelja, su srušili cijeli nakaradni sustav lažnih vrijednosti, samo zato što su normalni i ponašali su se normalno za razliku od većine drugih ministara koji su nastavili tamo gdje su Milanovićevi stali. Hasanbegović je zatvorio špine muktašima koji žive na državnim jaslama i doživio neviđeni linč, a Medved je pokazao da na čelu ministarstva treba samo normalan čovjek, koji poštuje branitelje umjesto da ih ponižava i prezire, što je činio njegov prethodnik.Ovo samo potvrđuje da Hrvatskoj kao mana Božja nedostaju normalni ljudi u Saboru i Vladi i na svim razinama vlasti. Normalni su izloženi linču zato što su okruženi masom bezličnih varalica koje na žalost naivni birači redovito biraju, ili samo potvrđuju, nakon što ih moćnici medijski nametnu.

Najlošiji potez Oreškovićeve Vlade?

- Nastavak marionetske ulizivačke politike prema centrima moći. Hrvatska nema svoju, već stranu Vladu u Hrvatskoj. Nema gospodarski suverenitet. Nema politički suverenitet. Vlada više sluša europske birokrate nego svoj narod. Beograd nam diktira što možemo, a što ne, kao da smo i dalje jugoslavenska republika. Umjesto trenutačne smjene državnog odvjetnika i njegovih zamjenika te sudaca i policajaca koji su umiješani u lex Perković i koji su nastavili politiku zaštite krupnih i pravih kriminalaca, oni za potrebe politike zlorabe represivni sustav i selektivnog političkog progona. Ukratko, umjesto stručne, sposobne, domoljubne i časne Vlade, dobili smo još jednu stranu Vladu u Hrvatskoj koja štiti kriminal i kriminalce, slijepo sluša svoje gospodare.

Vaša reakcija na temu