Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Podrug: Namjerno smo na plakat stavili 'Za dom' i hrvatski grb s prvim bijelim poljem, želimo isprovocirati reakciju!

Podrug: Namjerno smo na plakat stavili 'Za dom' i hrvatski grb s prvim bijelim poljem, želimo isprovocirati reakciju!

Nositelj liste koalicije Pomak u 10. izbornoj jedinici je objasnio motive

Na jumbo plakatima koalicije Pomak (HSP, HČSP, ABH, OS) nalazi se crvena zvijezda preko koje stoji pečat 'lustracija', zatim hrvatski grb s početnim bijelim poljem, a između je slogan 'Za dom'. Nazvali smo Luku Podruga, nositelja te liste u 10. izbornoj jedinici...

- Naravno da nam je namjera tim plakatom bila isprovocirati reakciju, apsolutno smo svjesno to napravili - rekao nam je odmah Podrug, pa onda dodatno objasnio motive.

- Lustracija je jedan od temelja našeg programa i zato se na plakatu nalazi zvijezda, a isticanjem hrvatskog grba s prvim bijelim poljem smo željeli razbiti famu. Hrvatska je službenim aktom 25. srpnja 1990. definirala da je upravo grb s prvim bijelim poljem službeni, te se on kao takav koristio sve do 22. prosinca 1990. i Božićnog ustava, dakle gotovo pet mjeseci. Zastava s prvim bijelim poljem je 1990. stala ispred Sabora, to je legalni povijesni grb i nema uopće potrebe da se sada vraćam u povijest i dodatno to elaboriram.


Pitali smo ga čemu 'Za dom'.

- Nije moglo stati 'Za dom spremni', pa smo samo stavili 'Za dom', ha, ha. 'Za dom' se u raznim izvedenicama koristi već stotinama godina, riječ je o jednom od ljepših hrvatskih pozdrava i također nema razloga za njegovu zabranu - odgovorio nam je Podrug, dodavši da su s ovim plakatom jasno iskazali svoje temeljne programske poruke.

Vaša reakcija na temu