Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poduzetnici otkrili kako su uspješno realizirali svoje ideje

Poduzetnici otkrili kako su uspješno realizirali svoje ideje

U hotelu Park održan je dvanaesti Poduzetnički kafić, a tema je bila 'Inovacije - ključ uspjeha'

O inovacijama kao ključu uspjeha raspravljalo se jučer u hotelu Park u sklopu dvanaestog Poduzetničkog kafića kojeg organizira Grad Split u suradnji s HUP-om i UHY Savjetovanjem d.o.o. U neformalnom druženju uz kavu poduzetnici su govorili o svom poslovnom pothvatu i što su sve trebali učiniti kako bi ideju uspjeli realizirati. 

- Prije nego se odlučiš uložiti golem trud u razvitak svoje ideje, ona se treba ispitati, treba napraviti istraživanje, a ako treba i povlačiti ljude za rukav da vidite je li vaš proizvod koristan i da li je ideja tehnološki ostvariva. Iskustvo pokretanja i realizacije svog posla je neponovljivo, sama mogućnost da oko svojih vrijednosti gradiš poslovnu kulturu čini vas sretnim i zadovoljnim - rekao je Stipe Režić, direktor trgovačkog društva Mushroom Cups koji proizvode organsku kavu sa dodatkom egzotičnih gljiva.

Simona Fabijanović, suvlasnica Obrta Fabijanović koji je poznatiji pod  brendom Dada&Rocco i koji se među ostalim bavi i proizvodnjom patentiranih zaštitnih navlaka za dječje krevetiće navela je da su nju uvijek zanimale poduzetničke priče i otkrila kako su oni krenuli s poslovanjem.

- Patent našeg proizvoda nam je ujedno i velika obaveza, a posebno je bitno uz rad na kvaliteti proizvoda za komercijalizaciju i graditi svoj brend. I najmanja stvar može naići na veliki odjek na tržištu kojem je vaš proizvod namijenjen. Kad naiđete na probleme riješite ih, poslije zaboravite i krenite dalje - kazala je ona.

Antonio Perić Mažar, direktor trgovačkog društva Locastic koje je specijalizirano za razvoj web i mobilnih aplikacija poput aplikacije SPIRO – Smart City rješenja za gospodarenje otpadom, istaknuo je kako bi poduzetnike na putu od ideje do realizacije trebali voditi sloboda i cilj koji su sebi zadali.

- Treba se naučiti delegirati posao, jer čemu zapošljavati ako ćete sve obavljati sami. Do klijenta dolazimo većinom preporukom te sudjelovanjem na dosta konferencija na kojima promoviramo tvrtku i svoje usluge. Težimo složenijim projektima, a trenutno uz ostale projekte razvijamo i aplikaciju koja bi bila pomoć djeci sa problemom disleksije - otkrio je Perić Mažar.

Jure Granić-Skender, direktor trgovačkog društva Amber IT Solutions koje je razvilo aplikaciju Amber School Manager, integriranu platformu za uspostavu i upravljanje školama budućnosti, kazao je kako razvijaju aplikaciju koja omogućava školama da automatiziraju sve što ima veze s birokracijom. Primarni korisnici njihove aplikacije su vlasnici škola, a Granić-Skender se pohvalio i kako su EU fondovi velika prilika za financiranje koju su oni uspješno iskoristili. 

Svi govornici su preporučili ulazak u poduzetničke vode i istaknuli kako se uloženi trud višestruko isplati. 

Vaša reakcija na temu