Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Spektakl na Poljudu za 110. rođendan Auto kluba Split

Spektakl na Poljudu za 110. rođendan Auto kluba Split

Na istočnom dijelu šetnice sudionici su izložili dvjestotinjak automobila i oko 80 motora

'Majka svih susreta' naziv je manifestacije koju je Auto klub Split organizirao povodom proslave 110 godina postojanja. Osim izložbenog dijela, na kojem su sudionici predstavili dvjestotinjak atraktivnih i jedinstvenih automobila i oko 80 motocikala, organizirane su i vožnje spretnosti kao i off road i drift vožnje. 

Auto klub Split osnovan je 1907. godine kao jedan od najstarijih klubova u Hrvatskoj, a susret na Poljudu zapravo je samo nastavak aktivnosti vezanih uz proslavu ove značajne obljetnice.

Igor Podrug, tajnik Auto kluba Split, kaže da su krajem listopada otvorili obnovljeni poligon na Turskoj kuli za obuku biciklista preko kojeg prođe veliki broj djece iz Splita i cijele županije. 

- Ovo je jedinstvena prilika da posjetitelji vide većinu klubova iz cijele Dalmacije, a ima zaista puno atraktivnih vozila. Osim toga, posjetitelji se mogu upoznati s pogodnostima članstva u HAK-u, a simulator prevrtanja isprobali su oni malo hrabriji koji su htjeli vidjeti kakav je osjećaj biti na krovu u vozilu. Nije ništa ekstremno, ali je super zanimljivo - kaže Podrug.

Ovaj je susret, dodaje, specifičan po tome što su se svi auto-moto klubovi iz Dalmacije okupili na jednom mjestu. Želja im je bila pokazati koliko ljubitelja automobila i motocikala u raznim kategorijama ima u Dalmaciji, ali i promovirati kulturu vožnje i skrenuti pozornost na sigurnost u prometu. 

Vaša reakcija na temu