Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Dergić Pogledajte VIDEO: Bura srušila fasadu na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice!

Pogledajte VIDEO: Bura srušila fasadu na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice!

Puklo je ka bomba, a kad sam izletio na balkon vidjeti što se događa sve je bilo bijelo

Najjača bura u posljednjih deset godina u Splitu, s udarima od 155 km/h, radi štetu po gradu. Sigurno jedna od najgorih scena se dogodila iza 13 sati kada je otpao dio fasade sa zgrade na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice. Srećom, prema informacijama iz policije, nema ozlijeđenih.

Vukovarska ulica je zatvorena za promet od Higijenskog zavoda do Dubrovačke ulice. Radnici Cestara odnose materijal koji se srušio.

I na pločniku ostatci reklame otpale s fasade zgrade zadavali su probleme radnicima Cestara. Zbog refula bure činilo se kao da je neće uspjeti ni strpati u kamion, dok je stiropor na kojeg je bila naslonjena letio stotine metara okolo. Naravno, smrvljen i bez opasnosti za prolaznike.

- Sva srića je da nitko nije ozlijeđen! Puklo je ka bomba, a kad sam izletio na balkon vidjeti što se događa sve je bilo bijelo - kazao nam je umirovljenik Ljubomir T. koji živi u Vukovarskoj ulici pa je iz neposredne blizine vidio trenutke odlamanja reklame.

- Jednoj smrti sto je uzroka - filozofski je dometnuo slučajni prolaznik koji je zastao vidjeti što se događa.

Zaštitar iz banke smještene baš u portunu te zgrade kazao je također da je puklo gotovo kao bomba.

Pretpostavlja da je zrak ušao između reklame i zida, pa je bura kroz pukotinu napravila 'dar mar' i odlijepila ju od fasade.

U kafiću Misano u Vukovarskoj ulici voditelj nam je otkrio kako je netko s konopima jutros 'visio' s ruba zgrade.

- Pretpostavljam da je pokušao pričvrstiti reklamu, ali nije uspio zbog bure. Na to sam i zaboravio dok nismo čuli buku. Kao da se zgrada uruši - prepričao je, uz dodatak da je srećom sve dobro prošlo.

Vaša reakcija na temu