Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Policija istražuje članove udruge AAA zbog izložbe u Dioklecijanovoj

Policija istražuje članove udruge AAA zbog izložbe u Dioklecijanovoj

Jelenić kaže da se radi o umjetničkom radu, a policija utvrđuje ima li elemenata kaznenog djela

Zbog državnih zastava obješenih u dvorištu kuće u Dioklecijanovoj ulici, na kojima je u sredini izrezan krug, policija istražuje članove umjetničke udruge Adria Art annale. Željka Radošević, iz Ureda za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske, kaže da su zaprimili dojavu i da provode kriminalističko istraživanje. Antej Jelenić, predsjednik udruge AAA, tvrdi da ih je prijavio privatni investitor koji u blizini gradi hotel i s kojim su u sukobu oko prostorije.

- Čuli smo da je bila policija, ali mi nismo bili u prostoru. Nazvali smo šeficu smjene i objasnili da se radi o umjetničkom radu koji je sklopu naše galerije za koju dozvolu i suglasnost imamo od gradske Službe za kulturu i pročelnika Siniše Kuke. Rekli smo joj i da se radi o radu koji je već bio izložen i na 25. Adria Art Annaleu i na Biennaleu mladih u Anconi, na zadarskom Sveučilištu u sklopu jedne konferencije i u Zagrebu u sklopu 48. zagrebačkog salona i nigdje nismo imali problema dok u dodir s umjetnošću nisu došli primitivci koji ne razumiju taj rad – kaže Jelenić te pojašnjava kako je jedna od poruka da se: 'trebaju maknuti štitovi kako bi se omogućila komunikacija između ljudi'.

- Treba maknuti štitove koji simboliziraju tu nekakvu prijetvornost i nemogućnost da se pred drugim bićem prikažemo u punom svjetlu, što je preduvjet za komunikaciju i demokratsko društvo - zaključuje Jelenić.

Vaša reakcija na temu