Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU dubrovačko-neretvanska Policija održala Dan otvorenih vrata u Pločama

Policija održala Dan otvorenih vrata u Pločama

Brojni osnovnoškolci i srednjoškolci mogli saznati sve što ih zanima o policijskom pozivu

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska započela je s održavanjem Dana otvorenih vrata, a prva aktivnost održana je danas u sportskoj dvorani u Pločama.

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju 'Prvi hrvatski redarstvenik'.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici - opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije i opremu kriminalističke tehnike.

Policijski demo tim interventne jedinice policije prikazao je okupljenima vježbe primjene policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, uhićenje osobe i taktiku postupanja u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Prisutnima se predstavio i policijski službenik Marijan Juretić koji se svojom četveronožnom kolegicom - policijskim psom Issom pokazao vježbu pronalaska droge skrivenu u putnim torbama.

Osim njega, djeca su imala priliku upoznati i psa Rockyja koji se koristi za zaštitu državne granice i njegovog vodiča, policijskog službenika Tomislava Zovka.

Sljedeći Dan otvorenih vrata održat će se sutra, u utorak, u Metkoviću s početkom u 13 sati.

Vaša reakcija na temu