Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Policija potvrdila lažnu dojavu o bombi u kazalištu, 69-godišnjak razbio staklo izloga

Policija potvrdila lažnu dojavu o bombi u kazalištu, 69-godišnjak razbio staklo izloga

Iz PU splitsko-dalmatinske su izvijestili o jučerašnjem burnom danu

Sinoć se uz prosvjede održala Frljićeva predstava 'Naše nasilje i vaše nasilje'. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su da je u 20.30 sati zaprimljena dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi HNK Split. Kako je već ranije obavljen detaljan protueksplozijski pregled, policajci su obavili i dodatan pregled prostora koje su koristili posjetitelji, hodnike i sanitarne prostorije te nisu pronašli nikakve eksplozivne naprave. Utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Sumirala je policija i broj intervencija. Prije početka predstave u kazalištu je 18 osoba iskazivanjem negodovanja onemogućilo početak predstave, nakon čega ih je interventa policija ispratila vani, a u tijeku je kriminalističko istraživanje vezano uz utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

Tijekom prosvjeda i prije početka predstave zbog vrijeđanja posjetitelja dvije osobe su privedene u policijsku postaju zbog kršenja javnog reda i mira, te je protiv njih podnijet Optužni prijedlog.

Oko 21 sat ispred kazališta 69-godišnji prosvjednik je kamenom razbio staklo izloga kazališta dimenzija, te je doveden je u policijsku postaju, a slijedi mu kaznena prijava zbog oštećenje tuđe stvari. Prilikom privođenja, navode iz PU splitsko-dalmatinske, tri  muškarca su narušavala javni red i mir, te vrijeđali policijske službenike.

- Izdano im je  upozorenje i zapovijedi da prestanu s narušavanjem na što su se oglušili te su uz korištenje sredstava prisile privedeni u policijsku postaju i provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno počinjenje prekršaja po čl.6. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega će danas tijekom biti dovedeni Prekršajnom sudu u Splitu - rečeno je iz splitske policije.

Vaša reakcija na temu