Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poruka iz Banovine: To što je Oparina kćer dobila gradsku stipendiju nema veze s tim što je on izabran za gradonačelnika

Poruka iz Banovine: To što je Oparina kćer dobila gradsku stipendiju nema veze s tim što je on izabran za gradonačelnika

Kćer splitskog gradonačelnika dobila je studentsku stipendiju zbog osobitog uspjeha u školovanju

Kćer novog splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare dobila je gradsku studentsku stipendiju, a iz Banovine pojašnjavaju da je stipendiju dobila jer je ispunila sve uvjete po natječaju kojeg je Grad raspisao u još u studenom, te da to nema nikakve veze s tim što joj je otac izabran za gradonačelnika.

Grad stipendije učenicima i studentima dodjeljuje u tri kategorije i to onima osobitog uspjeha u školovanju, učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji te učenicima i studentima vrhunskim sportašima.

Stipendije učenicima i studentima osobitog uspjeha dodjeljuju se s ciljem promicanja izvrsnosti, ali i kao nagrada za uloženi trud u izvršavanju učeničkih i studentskih zadaća. 

- Kriterij za dobivanje ovih stipendija je uspjeh, a ne socijalni status. Inače, natječaj za tu vrstu stipendija raspisan je 12. studenog 2016., u mandatu bivšeg gradonačelnika, a zbog svih peripetija vezanih uz nedonošenje proračuna, konačna rang lista je utvrđena i natječaj zaključen 12.svibnja 2017.godine, u vrijeme dok je Grad vodila Povjerenica Vlade RH. Broj stipendija je ograničen na 20 učeničkih i 80 studentskih te se uvijek radi rang lista - poručili su iz Banovine.

Napomenuli su i da je Grad za učenike i studente iz socijalno ugroženih obitelji raspisao natječaj početkom školske godine 2016./2017. i da je taj natječaj bio otvoren do 31.svibnja 2017. Uvjet za dobivanje te stipendije je socijalni cenzus i zato je natječaj otvoren tijekom cijele školske godine.

- Osim toga, u ovom natječaju uopće se ne traži prosjek ocjena. Izuzetno važno je naglasiti da broj socijalnih stipendija nije ograničen već se one odobravaju svima koji ispunjavaju uvjete i zastoja u isplati nije bilo. Insinuirati da je gradonačelnikova kćer uzela stipendiju nekome iz socijalno ugrožene obitelji izuzetno je zločesto i nekorektno jer bi po tome izvrsna studentica trebala biti kažnjena jer joj roditelj obnaša visoku dužnost. Osim toga, rang lista izvrsnih studenata objavljena je na web stranici Grada 25.travnja 2017.godine, dakle prije lokalnih izbora, i dostupna je svima, dok se lista studenata iz socijalno ugroženih obitelji ne objavljuje javno - istaknuli su u priopćenju iz Banovine te naglasili kako je gradonačelnik u ponedjeljak potpisao ugovore o stipendijama za učenike i studente iz socijalno ugroženih obitelji, a ne stipendije koje se odnose na osobite uspjehe u školovanju.

Vaša reakcija na temu