Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POSLOVNA TAJNA O kandidatima za ravnatelja Zlatnih vrata ne smije se ništa znati dok se natječaj ne okonča

POSLOVNA TAJNA O kandidatima za ravnatelja Zlatnih vrata ne smije se ništa znati dok se natječaj ne okonča

'Statut je propisao da je riječ o poslovnoj tajni', kazala nam je predsjednica Upravnog vijeća Zlatnih vrata

Upravno vijeće Zlatnih vrata, Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Split, danas je otvorilo kuverte pristigle na natječaj za ravnatelja, odnosno ravnateljicu. Kako smo već pisali, stigle su četiri prijave, no o bilo čemu konkretnom danas se nije moglo saznati apsolutno ništa jer, kako kaže predsjednica Upravnog vijeća Kristina Nuić Prka, Statut ustanove brani iznošenje podataka dok se natječajni postupak ne okonča. Sva dokumentacija se smatra poslovnom tajnom. 

Tako će, nažalost, zainteresirana javnost, biti zakinuta za detalje ovog natječaja koji je u Splitu prilično uzburkao duhove, još otkako se nešto prije Nove godine saznalo da aktualna HDZ-ova vlast nema namjeru dati dotadašnjoj ravnateljici Tamari Visković priliku za još jedan mandat, već su se odlučili na čelo Zlatnih vrata postaviti profesora povijesti, HDZ-ovca Ivu Uglešića

Unatoč podršci tadašnjeg Upravnog vijeća, kojeg je vodila aktualna v.d. ravnateljice Danijela Ćukušić, Uglešić nije prošao na Gradskom vijeću pa se raspisao novi natječaj. Kako smo neslužbeno doznali, Visković se nije prijavila, iz redova zaposlenika to je učinila Helena Petrinović, profesorica likovne kulture i umjetnosti koja u Zlatnim vratima radi 22 godine. Javila se i bivša predsjednica Upravnog vijeća Ćukušić, koja je nakon postavljanja na čelo ustanove dala otkaz u Ženskom rukometnom klubu Split, gdje je radila kao trenerica i tajnica. Kandidaturu nam je potvrdio Ante Kuštre. Podsjetio je kako su sjedala u dvorani s imenima slavnih glumaca i redatelja njegovo autorsko djelo. Nansi Ivanišević, bivša ministrica prosvjete i sporta te kratkotrajna savjetnica bivšeg gradonačelnika Željka Keruma, četvrta je kandidatkinja, no o svojoj kandidaturi nije htjela razgovarati. 

Predsjednica Upravnog vijeća potvrdila nam je da je u prijateljskim odnosima s Ivanišević te da zajedno djeluju u udruzi Prokultura, no istaknula je kako to neće i ne smije imati utjecaj na odabir nove ravnateljice. Kako je sve obavijeno velom tajne, nismo mogli doznati ispunjavaju li svi kandidati uvjete ili je već netko otpao na formalnoj razini. 

Vaša reakcija na temu