Foto: Pixabay.com Poslušajte tri zanimljiva predavanja o kulturnoj i povijesnoj baštini Marjana

Poslušajte tri zanimljiva predavanja o kulturnoj i povijesnoj baštini Marjana

Organizatori su Javna ustanova za upravljanje Park šumom Marjan i Fotoklub Split

Za vrijeme postava izložbe 'Marjan - simbol i inspiracija' u Galeriji Fotokluba Split Javna ustanova za upravljanje Park šumom Marjani Fotoklub Split organiziraju tri edukativna predavanja za građane.

Prvo predavanje pod nazivom 'Flora u Park - šumi Marjan' održat će dr. sc. Mirko Ruščić, docent na PMF-u u Splitu i voditelj Botaničkog vrta, u utorak, 16. siječnja. 

'Fauna u Park - šumi Marjan' drugo je po redu predavanje koje će se održati u četvrtak, 18. studenog, a govorit će prof. Tino Milat, kustos u Prirodoslovnom muzeju u Splitu i bivši voditelj Zoološkog vrta na Marjanu.

'Opatija sv. Stjepana na Sustipanu i ostali kulturni spomenici na marjanskom poluotoku' naziv je trećeg predavanja kojeg će, 23. siječnja, održati dr. sc. Ante Jurčević, viši kustos u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu.

- Ovo predavanje ujedno je najava i poveznica s idućom izložbom o Marjanu u organizaciji Javne ustanove PŠ Marjan i Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika koja će biti otvorena u tom Muzeju u okviru ovogodišnje manifestacije 'Noć muzeja' - poručuju organizatori i pozivaju sve zainteresirane građane da u Fotoklubu posjete izložbu koja traje do 25. siječnja i poslušaju zanimljiva predavanja koja počinju u 19 sati.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare