Potpredsjednik Vlade u Banovini: Teme su bile POS, povezivanje željeznicom Zračne i Trajektne luke, modernizacija Ličke pruge...

Potpredsjednik Vlade u Banovini: Teme su bile POS, povezivanje željeznicom Zračne i Trajektne luke, modernizacija Ličke pruge...

Predrag Štromar je rekao da je Split pun potencijala, grad pred kojim je svijetla budućnost

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar bio je na sastanku s gradonačelnikom Androm Krstulovićom Oparom.

'Pretresali' su neke od tema uoči sjednice Vlade koja se održava 4. svibnja u Splitu, a ministra je gradonačelnik još izvijestio o Žnjanu, Karepovcu te od noviteta izdvojimo stanove POS-a na Korešnici. Osim POS-a, u svojevrsnom naselju bit će i stanovi za branitelje, ali i izgledno, mogućnost za zaštićene najmoprimce. Moguće je da će tamo biti 600 do 1000 stanova, a optimistična verzija je da bi od trenutka odluke Vlade o ustupanju zemljišta, taj bi projekt mogao ugledati svjetlo dana od '2,6 do 3,7 godina' kako je kazao gradonačelnik. 

- Čelnici gradova, ne samo Splita, moraju imati prijatelja u Vladi jer bez takvog partnerskog odnosa ne mogu se riješiti problemi građana - kazao je Štromar.

Ocijenio je Split punim potencijala, gradom pred kojim je svijetla budućnost. Gradonačelnik je još govorio o važnosti povezivanja željeznicom Zračne i Trajektne luke, te da će Ministarstvo prometa i infrastrukture financirati studiju izvedivosti.

Ugovor bi se mogao potpisati 30. travnja.

Osim toga, kazao je da je na prethodno održanom sastanku s direktorima 'željeznica' i tri susjedna gradonačelnika, Solina, Kaštela i Trogira, rečeno da bi modernizacija Ličke pruge, bolje spajanje Zagreba i Splita željeznicom moglo biti gotovo sredinom 2020. godine, vozilo bi se do pet sati od jednog do drugog grada.

Dodajmo još što se tiče ideje POS-a i Korešnice, Opara je na upit medija kazao kako je to inicijativa iz 2016. godine, prethodne gradske uprave, a on je nastavlja. Štromar je još ponosno ističući uklanjanje bespravnih objekata u Splitu kazao da se rok od 30. lipnja za legalizaciju neće micati.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare