Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Požar na Marjanu je ugašen!

VIDEO Požar na Marjanu je ugašen!

Centar 112 dobio je dojavu oko 19.35 sati

Splitski centar 112 dobio je dojavu da gori na Marjanu. Oko 19.35 sati građani, većinom s područja Kaštela, su im dojavili da gori iznad Prve vode. Vatrogasna vozila upućena su na teren.

Desetak vatrogasnih vozila krenulo je prema zoološkom vrtu. Policija nikoga ne pušta dalje od rampe prema vrhu Marjana. Situacija je, čini se, vrlo ozbiljna. Puše jaka bura koja gasiteljima otežava posao. 

Tu je i ranvatelj Javne ustanove Park-šume Marjan. Vlada užurbanost, vatrogasana vozila stalno pristižu na Marjan.

Zbog požara na Marjanu reagierao je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji se nalazi u Bruxellesu, kontaktirao je s premijerom Plenkovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem koji je najavio da će doći na Marjan.

Iza 21 sat situacija se, čini se, smirila.

- Ti heroji koji su puno puta pokazali kakvi su heroji i zašto ih toiliko čuvamo su ponovno pokazali svoju hrabrost i kako sada stvari stoje uspjeli su ukrotiti vatru i vjerujem da će dovršiti posao kao što su ga uvijek do sada uspjeli dovršiti - kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Požar je ugašen. Opožarena površina je oko jednog hektra. Planula je suha trava i makija dvjestotinjak metara ispod ceste koja vodi prema vrhu.



Vaša reakcija na temu