Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Bacio plinsku bocu na krevet i zapalio stan u Matoševoj, stanari zgrade evakuirani

VIDEO: Bacio plinsku bocu na krevet i zapalio stan u Matoševoj, stanari zgrade evakuirani

Na teren su izašli vatrogasci, hitna i policija

U podrumskom stanu zgrade u Matoševoj ulici 15 u Splitu je oko 13 sati izbio požar. Gust dim sukljao je iz zgrade zbog čega su stanari evakuirani. Na teren je izašlo 16 vatrogasaca, JVP Split s četiri vozila i DVD Split s jednim vozilom, hitna pomoć i policija. 

Požar je lokaliziran u 13.25 sati, nakon čega se pristupilo sanaciji požarišta.

- Gorio je podrumski stan, dim je izbio u gornje prostore, a soba koja je gorjela je bila sva u plamenu. Istovremeno smo imali akciju gašenja i izvlačenja stanara koji su upućeni na sigurno da se ne truju s produktima dima. Mi i dalje radimo, moramo kompletan stan ohladiti do kraja i kada bude sigurno tek onda pustiti stanare unutra - rekao nam je vatrogasac Zvonko Pućo

Lakše je ozlijeđena osoba koja je bila u stanu, a stanari iz susjednih stanova iznad upućeni su na pregled zbog mogućnosti trovanja produktima dima.

- U stanu žive dva brata i jedan od njih je plinsku bocu bacio na krevet. Ne znam koliki je bio požar, ali dim je bio užasan. U stanu su bili on i brat, brat je došao alarmirati susjedu, mi smo zvali vatrogasce. Nismo s njima imali nikakvih problema, oni su narkomani, a bojali smo se kako će on reagirati jer je više po zatvoru nego doma - ispričao je susjed.

- Došao mi je na vrata i rekao da mu je brat zapalio plinsku bocu, hodnik je bio pun dima. Strašno! Muž mi je spavao u sobi i vatrogasca sam molila da ga ide probuditi - dodala je prva susjeda braće. 


Vaša reakcija na temu