Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VATRA NA MARJANU Nije požar nego kontrolirano spaljivanje na terenu Bandićevog jamca

VATRA NA MARJANU Nije požar nego kontrolirano spaljivanje na terenu Bandićevog jamca

'Radi se o zapuštenom zemljištu i protupožarnim mjerama', kazao nam je ravnatelj Park šume Marjan

Planulo je danas na Marjanu s južne strane Meštrovićevog šetališta, prolaznici su vidjeli i vatrogasce, no ne radi se, kako doznajemo u JVP Split, o požaru, nego kontroliranom spaljivanju. 

- Naše vozilo dežura, čovjek spaljuje pod nadzorom prije kiše. Sve je OK. Nema požara, sve je pod nadzorom - kazali su nam splitski vatrogasci. 

Kako doznajemo, vlasnik parcele je hercegovački poduzetnik Ljiljanko Palac koji je terenom na Hvaru sudjelovao u prikupljanju jamčevine za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

- Čisti se parcela radi smanjenja rizika od požara. Dostavljen nam je zahtjev. Pokidano je vjerojatno manje raslinje. Uputimo vlasnika na ishodovanje potrebnih suglasnosti i onda uz asistenciju vatrogasaca ide spaljivanje - kazao nam je ravnatelj Park šume Marjan Damir Grubšić

'Nema gradnje dok sam ja tu' 

- Dali smo sve potrebne suglasnosti na temelju dokumentacije koju je vlasnik parcele donio. Imamo proceduru koju je ispoštivao. To je zapuštena parcela, vlasnik se obratio, a mi smo dali upute kako da sanira stanje na parceli. Naša nadzorna služba izaći će na izvid i provjeriti je li sve napravljeno onako kako smo rekli. 

Grubšić kaže kako je svim vlasnicima zapuštenih parcela poslano upozorenje. 

- Radi se sukladno odluci Gradskog vijeća i zaštiti od požara svih otvorenih površina unutar zaštićenog područja. Gradsko vijeće dalo je nalog, mi postupamo u skladu s tim - kazao je Grubšić. 

Pitali smo ga i za priče da se tu želi nešto sagraditi pa da je ovo paljenje uvertira u građevinske radove. 

- Nema tu gradnje dok sam ja tu. Ne dolazi u obzir. To je čišćenje. Bit će toga još. Krenuli smo u to da se smanji rizik od požara. To su mjere koje ćemo provoditi da bi se rizik od požara smanjio na najmanju moguću mjeru - kazao je Grubšić.     



Vaša reakcija na temu