Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Giljanović predao se nakon 11 mjeseci bijega

Ivan Giljanović predao se nakon 11 mjeseci bijega

Tražili su ga zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca

Ivan Giljanović, tražen zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca, predao se jutros policiji. S ocem je došao do sjedišta splitske Policijske uprave. Policija ga je bezuspješno tražila 11 mjeseci nakon što je početkom svibnja u kafiću na Kmanu s više hitaca iz pištolja ranio Marka Bekavca. 

Giljanović je novinarima otkrio da se odlučio predati jer je sada mir. Mislio je na skupinu Željka Rajića koja je nedavno pritvorena i koja se sumnjiči da je reketarila njegovu obitelj i propucala njihov Mercedes pred kućom na Čiovu. 

USKOK je jučer proširio istragu protiv Rajićeve skupine, i to za iznude. Među žrtvama je i otac Ivana Giljanovića koji je Rajićevoj skupini platio čak 20 tisuća eura. 

Bekavca izrešetao iz neposredne blizine 

Giljanović je za pokušaj ubojstva Marka Bekavca optužen koncem srpnja, a optužnica je potvrđena u listopadu prošle godine. Tužilaštvo je tražilo suđenje u odsutnosti, no to sud nije prihvatio. 

Giljanovića terete da je iz neposredne blizine izrešetao Bekavca pogodivši ga s četiri metka. Nanio mu je teške tjelesne ozljede, dvije prostrjelne rane desne natkoljenice s oštećenjem bedrene arterije i vene, prostrjelnu ranu lijeve natkoljenice s oštećenjem bedrene vene i jednu prostrjelnu radnu lijeve podlaktice s oštećenjem lakatne arterije. Život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom. 

Bekavac je kao maloljetnik osuđen za ubojstvo mladića na Bačvicama, dok je Giljanović osuđen za iznude. 

Iz policije u zatvor

S obzirom da je podignuta optužnica, Giljanovića bi iz Policijske uprave trebali odvesti u istražni zatvor Bilice. Tamo će ga čekati rješenje o istrazi i određivanju istražnog zatvora. 

Pritvor mu je određen početkom lipnja prošle godine nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva Bekavca. Kako je bio u bijegu, raspisana je međunarodna tjeralica koja će se sada staviti van snage. 

Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. 

Vaša reakcija na temu