Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predavanje u HGK Split: Inspektori će ubuduće prvo izdati upozorenje poduzetnicima zbog nedostataka i dati im rok za otklanjanje

Predavanje u HGK Split: Inspektori će ubuduće prvo izdati upozorenje poduzetnicima zbog nedostataka i dati im rok za otklanjanje

Bio je veliki interes za edukacijom na temu primjene novog Zakona o pružanju usluga u turizmu

U HGK Županijskoj komori Split održana je edukacija za primjenu novog Zakona o pružanju usluga u turizmu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2018. godine, a današnje predavanje je dio niza edukacija koje je Hrvatska gospodarska komora organizirala zbog velikog interesa svih dionika u turizmu. Predstavnici svih 14 turističkih udruženja i zajednica pri HGK sudjelovali su u radnim skupinama Ministarstva turizma pri izradi novog Zakona o pružanju usluga u turizmu.

- Time su uvaženi prijedlozi gospodarstva. Iako je zbog obvezne implementacije EU direktiva i drugih propisa, onemogućeno potpuno zadovoljstvo, Zakonom je ipak maksimalno iskorišten prostor za kvalitetniji rad u turizmu. Tako će turistički inspektori ubuduće za početak izdati upozorenje poduzetnicima za zatečene nepravilnosti i dati rok za njihovo otklanjanje, a ne odmah kažnjavati, što su strukovna udruženja tražila dugi niz godina - poručili su iz HGK Županijske komore Split. 

Operativnu primjenu novog Zakona prezentirao predavač na visokim školama Aspira i Vern Željko Trezner koji je istaknuo temeljna obilježja nove regulative, dok je viši turistički inspektor u Službi turističke inspekcije – Područne jedinice Split Ivan Klarić predstavio novosti u prekršajnim odredbama. Trezner se posebno osvrnuo na drugačije korištenje pojmova u definiranju usluga turističkih agencija, voditelja poslovanja, turističkih transfera te aktivnosti pustolovnog turizma. Svojim su dolaskom veliki interes iskazali mahom predstavnici putničkih agencija i hotela s područja Splitsko-dalmatinske, ali i Zadarske županije. 

- Kritična područja primjene EU direktive bit će praktične implikacije primjene definicije paket-aranžmana i povezanih putnih aranžmana, definiranje izuzeća od primjene direktive te pitanja zaštite od nesolventnosti. U pripremi je i priručnik s najčešćim pitanjima i odgovorima vezanim za novi Zakon, a nakon održanog ciklusa predavanja, na web stranici HGK će biti moguće pregledati i snimku održane prezentacije - istaknuli su iz HGK Županijske komore Split.

Vaša reakcija na temu