Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predsjednik DAS-a Žuvela: Ako je Blažević mislio na našu skicu, očekujem javnu ispriku nakon što pročita predmetne izmjene DPU-a

Predsjednik DAS-a Žuvela: Ako je Blažević mislio na našu skicu, očekujem javnu ispriku nakon što pročita predmetne izmjene DPU-a

Šokiran sam koliko vijećnici koriste ideološke sukobe i podjele da bi zamaskirali svoje neznanje

Nakon priopćenja splitskog HSLS-a kojeg potpisuje Tonći Blažević pitali smo predsjednika Društva arhiteka Splita Dragana Žuvelu za komentar. Blažević je, naime, napisao, bez imenovanja koga, da od struke ne očekuje da dijeli lažne skice i dolijeva ulje na vatru. S obzirom da je skicu objavio predsjednik DAS-a nije teško zaključiti na koga se odnosi.

- Ako se gospodin Blažević referira na skicu DAS-a očekujem od njega javnu ispriku nakon što zapravo pročita i provjeri predmetne izmjene DPU-a i zaključi da je skica geometrijska aproksimacija parametara iz tih izmjena. Tamo jasno piše da su tlocrtni gabariti crkve 1380 metara kvadratnih, maksimalna visina do krova 21,20 metara i maksimalna visina zvonika 40 metara gdje postoji kartografski prikaz iste - uzvratio je Žuvela i pozvao Blaževića da se izjasni.

Još je čelnik DAS-a prisnažio da mu je vrlo tužno gledati kako u Gradskom vijeću zapravo sjede ljudi koji glasuju o prostornim planovima, a nemaju kapacitet ispravno ih ili uopće pročitati.

- Dapače, vrlo sam šokiran koliko čisti argumenti zaobilaze njihovo političko djelovanje i koliko koriste ideološke sukobe i podjele da bi zamaskirali svoje neznanje. To je društveno opasno i za svaku osudu - poručio je Žuvela.

Vaša reakcija na temu