Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PREGLED TJEDNA: Nema više nikoga da nam čuva Split
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

PREGLED TJEDNA: Nema više nikoga da nam čuva Split

Crkveni sin zabludio u politiku vraća se u njeno krilo. Kako stvari stoje, nakon spektakularnog poraza to bi mogla biti jedina opcija i za Ivu Baldasara

PONEDJELJAK Povratak

Don Ivan Grubišić nam se vratio u sakristiju. Izlet u politiku nije se pokazao baš najuspješnijim, pa će sada ponovno raditi ono u čemu je ipak najbolji. Crkva mu je ukinula zabranu, pa sad kažite da nije otvorena i širokogrudna...

UTORAK Magla

HDZ-ov ministar prometa Oleg Butković navratio je u grad i dao još jedno zvučno obećanje o brzoj cesti do Omiša. Sad će, evo što nisu, samo da još malo srede te papire, otkupe zemljište i pronađu lovu.

Kad to čuješ, odmah znaš da ćeš još pet godina stajati u koloni.

SRIJEDA Čudo

Gradski vijećnici došli su pameti i barem jednom preskočili raspravu o ustašama i partizanima: u istoj turi konačno su odali počast Prvom splitskom odredu, ali i žrtvama komunizma. Mašala.

ČETVRTAK Bijeda

Deseti po redu Pričigin protutnjao je gradom i pokazao da pravi entuzijazam vrti čak i bolje od burgije. A da njemu damo samo djeličak onih para kojima zasipamo udruge - recimo, književnike koji s odmakom od pet stoljeća proučavaju životne navike Marka Marulića - imali bismo Pričigin i pričigine svaki dan u godini.

A upravo na ovaj dan doživjeli smo i dvije splitske sramote. Onima koji su napali Antu Tomića preporučujemo da pročitaju barem koji njegov tekst - jer to, naime, sasvim sigurno nikada nisu napravili - a onome koji je u Banovini odalamio jednu vrijednu i poštenu gradsku službenicu, ženu na njenom radnom mjestu, također poručujemo da je bijednik i ništarija s dna gradske, ljudske i moralne kace.

PETAK Baza

Slobodna Dalmacija i ove godine podvalila nam je zgodnu prvoaprilsku dosjetku. Otkriće da je Rijeka izgubila titulu Europske prijestolnice kulture i da je Split ponovno u igri mnoge je uspjelo prevariti, no najdirljivije je bilo gledati šefove iz Banovine i njihovu prestravljenu reakciju.

Nesretnici, pomislili su da će nešto morati raditi.

SUBOTA Tuga

Nema više našeg Žana, nema više nikoga da nam čuva Split.

Bog stvarno uvijek sebi uzima one najbolje.

NEDJELJA Spektakl

Ima nešto spektakularno u promatranju političkog pada Ive Baldasara. Koliko god sa zebnjom čekali kraj njegovog mandata u Banovini, toliko je zabavno pratiti kako tone i u svom SDP-u.

Po običaju, on se u unutarstranačkim izborima svrstao na gubitničku stranu - iako ga je čak i Komadina upadljivo izbjegavao znajući da mu ne donosi glasove nego teret - pa je sudbina htjela da upravo u splitskoj županiji Milanović pobijedi s najvećom razlikom.

Baldasar je najavio da će nakon poraza 'korigirati smjer', što god to značilo, a nama samo preostaje pogađati gdje će završiti. Možda mu don Ivan pruži ruku i vrati uslugu, pa ga primi u sakristiji?

Vaša reakcija na temu