Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Premijer poručio: Brza cesta Trogir - Omiš je prioritet, zadužit ću ministra Butkovića da maksimalno pomogne

Premijer poručio: Brza cesta Trogir - Omiš je prioritet, zadužit ću ministra Butkovića da maksimalno pomogne

U Splitsko-dalmatinsku županiju za osam projekata slit će se 34 milijuna kuna iz EU fondova

U Splitsko-dalmatinsku županiju za osam projekata slit će se 34 milijuna kuna iz EU fondova iz programa 'Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine'. 

Grad Split je konkretno potpisao ugovor koji se odnosi na projekt 'dodir sporta i kulture', u što je uključen interpretacijski centar na Poljudu.

Potpis na ugovore s ravnateljima ustanova i predstavnicima gradova i općina su stavili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac te ministar graditeljstva Lovro Kuščević

Prethodno je održan radni sastanak premijera Andreja Plenkovića i župana Zlatka Ževrnje

- Na sastanku smo upoznali premijera još jednom o važnim projektima, Centru Lećevica, izgradnji kapitalne infrastukture, lučke infrastrukture, projekata u kulturi i turizmu. Vjerujemo u tijesnu suradnju jer jedino u toj vertikali polučit ćemo željene rezultate, a to je boljitak naše Hrvatske – kratko je referirao župan.

Premijer je istaknuo prioritet brze ceste Trogir Omiš.

- Vrlo jasna je bila poruka župana o važnosti brze ceste Trogir Omiš. Smatram da to mora biti jedan od prioriteta i zadužit ću ministra Butkovića da u sljedećim danima pomogne na maksimalan način – obećao je Plenković.

Posjet Splitu u kojem se sastao i s gradonačelnikom te rektorom Sveučilišta Šimunom Anđelinovićem ocijenio je vrlo kvalitetnim.

- Mislim da će Vlada i Splitsko-dalmatinska županija u ovom mandatu surađivati na najvišoj razini na dobrobit svih žitelja - poručio je Plenković.

Odgovarajući na pitanje medija još jednom je kazao kako Vlada neće uredbom smanjiti osnovicu plaća državnim dužnosnicima i da je njegov stav i stav HDZ-a od početka jasan. Paket porezne reforme je cjelovit, ima smisao i tri cilja. 

Primjedbu da Most ne odustaje od zahtjeva da ne rastu plaće dužnosnicima, Plenković je odgovorio da svatko ima pravo svoje inicijative pokretati u okviru Sabora.

Vaša reakcija na temu