Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRESUDA ZA NAPAD NA MATEJUŠKI Anti Tonkoviću uvjetna, supruzi 1.274 kuna kazne

PRESUDA ZA NAPAD NA MATEJUŠKI Anti Tonkoviću uvjetna, supruzi 1.274 kuna kazne

Vlasnik Akceleracije i profesorica u gimnaziji osuđeni su za remećenje reda i mira

Ante Tonković, vlasnik tvrtke Akceleracija i njegova supruga Alena, profesorica stranih jezika u Gimnaziji Marko Marulić, osuđeni su nepravomoćno na splitskom Prekršajnom sudu na uvjetnu i novčanu kaznu zbog remećenja reda i mira na Matejuški, odnosno, napada na Bojana Ivoševića, administratora stranice Dnevna doza splitskog nereda.

Ante Tonković kažnjen je sa sedam dana zatvora uvjetno na godinu dana, supruga Alena na maksimalnu novčanu kaznu od 1.274 kune. Kako doznajemo na Prekršajnom sudu, prilikom odmjeravanja sankcije vodilo se računa o tome da je Alena Tonković za razliku od supruga dosad nekažnjavana te da je djelomično priznala djelo. 

Vlasnik Akceleracije djelo je negirao, najprije se ispričao Ivoševiću, a potom je u postupku pokušao na njega svaliti krivnju. Osim toga, bio je i uporniji u činjenju prekršaja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Incident se dogodio prošlog tjedna prilikom uručenja nagrada Zlatni kurac novinarima za praćenje komunalnih problema. Manifestaciju su prekinuli supružnici Tonković. U činjeničnom opisu navedeno je i kako je Ante Tonković gađao Ivoševića kamenom. 

Ivošević je cijeli napad snimao, a snimali su i brojni prisutni reporteri i novinari. Tonkoviće to, međutim, nije obeshrabrilo, već su se natezali s Ivoševićem koji ih je vješto izbjegavao ne želeći ući u sukob kako policija i njega ne bi prekršajno prijavila. 

Tonkovići su napali kriveći Ivoševića i novinare zbog dodatnih uvjeta koje je nakon brojnih napisa i kritika zatražila gradska tvrtka Spalatum DMC. Pripremljen je aneks ugovora za dodatne ateste za reklame na stupovima javne rasvjete, a i po novom bi bili dužni plaćati struju za reklame na stupovima što dosad nije bio slučaj. 

Vaša reakcija na temu