Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Martaposemuckel from Pixabay Prevarant presreo komunikaciju dviju tvrtki i uzeo 16.000 eura

Prevarant presreo komunikaciju dviju tvrtki i uzeo 16.000 eura

Mislili su da plaćaju fakturu tvrtki iz Splita

Splitskoj policiji jučer je prijavljena računalna prevara u kojoj je tvrtka sa splitskog područja oštećena za 16.000 eura. 

Kako je navela odgovorna osoba oštećene tvrtke, prevarant je najvjerojatnije presreo korespondenciju između dviju tvrtki koje su prethodno imale poslovnu suradnju te je poslao fakturu s krivotvorenim brojem računa za uplatu na koji je druga tvrtka uplatila iznos od gotovo 16 tisuća eura, misleći da plaćaju fakturu tvrtki iz Splita.

Iz policije poručuju kako je istraživanje u tijeku, a građane upozoravaju da budu oprezni i da ne vjeruju bilo kome.

'Posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznaj kako se zaštititi.

Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici https://iffy.cert.hr upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru', poručila je policija.

Vaša reakcija na temu