Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prevaranti pokojniku iz Dubrovnika ukrali više od milijun kuna, policijska istraga ih spriječila da se domognu i nekretnina

Prevaranti pokojniku iz Dubrovnika ukrali više od milijun kuna, policijska istraga ih spriječila da se domognu i nekretnina

Iz PU dubrovačko-neretvanske poručuju da kriminalističko istraživanje nastavljaju i dalje

Nakon višemjesečne istrage dubrovačka je policija uhitila 50-godišnjaka i 55-godišnjakinju koji su na prijevaru opljačkali 85-godišnjaka. Žrtva je preminula prije njihova uhićenja.  

Utvrdili su da je 55-godišnjakinja u studenom prošle godine u dogovoru s 50-godišnjakom pribavila krivotvoren ugovor o doživotnom uzdržavanju s oštećenim i krivotvorenu javno bilježničku ovjeru tog ugovora koju je potom, kao pravovaljanu, predočila zemljišnom odjelu Općinskog suda u Dubrovniku. Na osnovu toga je Općinski sud u Dubrovniku donio rješenje kojim se sve nekretnine 85-godišnjaka, odnosno kuće i zemlja, prebacuju u njeno vlasništvo.

U isto vrijeme 50-godišnjak je temeljem krivotvorenih punomoći kojim ga 85-godišnjak navodno opunomoćuje da raspolaže njegovim tekućim i deviznim računima na više banaka, podizao novac za vlastite potrebe ili ga prebacivao na račun tvrtke čiji je vlasnik ili na bankovni račun osumnjičene. Osim toga, osumnjičen je i da je u veljači ove godine poticao 63-godišnjaka, kojem je dao na korištenje krivotvorenu osobnu iskaznicu oštećenog, da s jednog od njegovih bankovnih računa napravi niz pravnih poslova i novčanih transakcija u korist 50-godišnjaka što je on i napravio. Međutim, 63-godišnjak neće odgovarati zbog svojih (ne)djela jer je i on nedavno preminuo. 

Žrtvu su oštetili za ukupni iznos od čak milijun i 65 tisuća kuna, dok je prijenos vlasništva za nekretnine stopiran zbog pokrenutog kriminalističkog istraživanja. Također je stopiran pokušaj prijenosa oko milijun kuna preostalih na računima oštećenog. Iz policije su poručili da nastavljaju s istragom.

Vaša reakcija na temu