Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prijavi se na vrijeme i iskoristi veljaču za stjecanje vještina i znanja o EU fondovima u UHY trening centru

Prijavi se na vrijeme i iskoristi veljaču za stjecanje vještina i znanja o EU fondovima u UHY trening centru

Program je namijenjen voditeljima EU projekata i njihovim asistentima, te osobama koje će sudjelovati u provedbi

UHY trening centar, edukativni centar u kojem je objedinjeno znanje i iskustvo iz područja EU projekata, financija i računovodstva, 16., 17., 18., 23. i 24. veljače 2017. godine organizira cjelovitu edukaciju - Voditelj provedbe EU projekta - koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela za sve one koji će sudjelovati u provedbi EU projekata.

Radionica se sastoji od dva dijela

Cjelovita edukacija u trajanju 5 dana se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Provedba i upravljanje projektom financiranim iz EU fondova obuhvaća planiranje aktivnosti projekta, upravljanje ljudskim resursima, upoznavanje s dijelovima grant ugovora i ugovornim pravima i obvezama korisnika, izvještavanje o projektu – priprema Zahtjeva za nadoknadu sredstava, Završnih izvješća o projektu (praktični dio), te upravljanje proračunom projekta.

- Provedba projekta značajno je kompleksnija, dugotrajnija i odgovornija od pripreme projekta - pogreške u postupcima provedbe projekta i/ili javne nabave mogu rezultirati ugrozom cijelog ili dijela projekta te povratom sredstava. Najveći dio potencijalnih korisnika EU sredstava, a koji nemaju iskustava u provedbi projekata, pretpostavljaju jednostavnu provedbu, što se međutim, pokazuje fatalnom greškom u planiranju potrebnih resursa, kako ljudskih, tako i materijalnih. Važno je na vrijeme razmisliti o mogućim problemima koji se mogu pojaviti u provedbi projekta uključujući i postupak provođenja javne nabave, stoga u praktičnom dijelu polaznici izrađuju dokumentaciju za nabavu prema propisanim procedurama i uče kako provesti postupak nabave - objašnjava Krešimir Budiša, direktor UHY savjetovanja.

Radionica uključuje najveći dio praktičnih vježbi u provedbi projekata - simuliranih na primjerima provedenih projekata - detaljno i ispravno provedenih. Svim polaznicima će prethodno polasku biti poslana dva primjera projekta koji će se obrađivati u sklopu radionice o provedbi projekata, a u svrhu pripreme za rad na provedbi predmetnih projekata.
Radionica je koncipirana kao praktičan prolazak kroz vježbe, probleme i prepreke u pripremi i provedbi projekata - malo ili nimalo ex cathedra prezentacija i predavanja. Polaznici na kraju radionica dobiju komplet materijala za provedbu projekata s praktičnim primjerima provedbe.

Kome je namijenjen?

Ovaj program namijenjen je osobama koje će sudjelovati u provedbi EU projekata, asistentima i voditeljima projekata. S obzirom da je riječ o složenom procesu koji je rezultat uspješno pripremljenog i prijavljenog projekta, poželjno je da polaznici koji se prijavljuju za ovaj program imaju osnovna znanja o EU fondovima i pripremi istih.
UHY grupa najveća je revizorska i konzalting grupacija u Dalmaciji s preko 25 zaposlenika, u suvlasništvu je grupe B-4 Poljska s još preko 60 zaposlenika u Poljskoj, te je ukupno u Hrvatskoj i Poljskoj do sada pripremljeno preko 1,2 milijarde eura projekata, te samostalno provedeno preko 90 projekata vrijednosti preko 15 mil. EUR, imamo vlastiti portal www.europskifondovi.eu, vodimo razvoj tri inovativna klastera, te mrežu poslovnih anđela.

Detaljan opis sadržaja:

1. dan
•   Razlike u provedbi između pravila IPA te ESI fondova
•   Vježba – početak provedbe projekta – kick-off sastanci
•   Planiranje provedbe cjelokupnog projekta (aktivnosti te potrebnih output-a projekta)
•   Vježba – plan aktivnosti i plan nabave u projektu + eventualni ostala potrebna dokumentacija u početku provedbe projekta
•   Sudjelovanje partnera na projektu – izrada radnih paketa za partnere te partnerskog sporazuma
•   Uspostava projektnog tima, raspodjela rada i zadaća
•   Vježbe – ispunjavanje timesheetova i vremena rada na projektu

2. dan
•   Financije u EU projektu – financijsko praćenje provedbe projekta
•   Vježba – novčani tijek projektnih sredstava i troškova – uključivo partnere
•   Vježba – izrada financijskog plana provedbe projekta
•   Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – tips & tricks
•   Stvarni slučajevi problema u provedbi projekata – izmjene ugovora, addendumi, dodaci, izmjene u ugovoru
•   Greške ili problemi u provedbi projekata – reperkusije na Ugovor – smanjenje iznosa bespovratnih sredstava, nepostignuti rezultati i indikatori, kašnjenje aktivnosti i provedbe projekta, raskid ugovora
•   Što gleda ugovorno tijelo – primjeri provjere uspješnog slanja dokumentacije o projektu
•   Uspostava projektnih registratora i dokumentacije + prikaz načina vođenja

3. dan
•   Zakon o javnoj nabavi te pravila o javnoj nabavi u EU projektima
•   Načela javne nabave te nacionalna i EU zakonodavna pravila o javnoj nabavi u EU projektima
•   Primjeri iz prakse – primjena pravila subjekata koji nisu obveznici javne nabave, te primjena pravila Zakona o javnoj nabavi

4. dan
•   Vježba – izrada dokumentacije – javna nabava u pregovaračkom postupku bez javne objave + s postupkom objave Obavijesti o nabavi za usluge ili radove ili robe
•   Odluke o izboru najboljeg ponuditelja
•   Rasprava i vježba – žalbe, problemi i pravila pri izboru i provedbi javne nabave
•   Vježba – izrada dokumentacije za nabavu putem izravne dodjele ili jedne ponude na primjeru projekta – nabava usluga, roba ili radova

5. dan
•   Zahtjevi za nadoknadu sredstava – vježbe izrade pojedinih dijelova ZNS-a
•   Vježbe – obavijesti o manjoj izmjeni – obavijesti o većoj izmjeni – kašnjenje, izmjene, rizici – valjani dokazi ostvarenja pojedinih ciljeva i indikatora, kao i nabave
•   Vježbe – realokacije proračuna, proračunskih stavki – veće i manje izmjene
•   Vježba – izrada Završnog izvještaja o provedbi projekta, te izvještaja nakon provedbe (naknadni periodični izvještaji)
 
Biramo jednog stipendista koji ostvaruje besplatno sudjelovanje – stipendiju mogu ostvariti nezaposleni i studenti – uvjete i način ostvarivanja stipendije saznajte ovdje.

Rok prijave – 5 dana prije održavanja seminara

Kada i gdje se održava ovaj seminar?

UHY trening centar – Hrvatske mornarice 1h (kraj Jokera)

Voditelji: Ana Bartulović i Ivo Šarić

Više informacija na službenoj stranici ili na 021/611-735 ili trening.centar@uhy.hr

Vaša reakcija na temu