Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Wikipedia Prijavljen zbog protupravne gradnje na Čiovu

Prijavljen zbog protupravne gradnje na Čiovu

Izveo je iskop bez dozvole

Splitska policija je u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu i Državnim inspektoratom, provela kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom kojeg su osumnjičili zbog protupravne gradnje. 

Utvrđeno je kako je kao investitor tijekom 2023.godine izvan granica građevinskog područja, u zaštićenom obalnom pojasu, na otoku Čiovu, protivno članku 106. st.1. i 2. Zakona o gradnji, izveo iskop visine 3 metra dimenzija 14x25 metara bez izvršne građevinske dozvole i na području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. 

'Utvrđeno je postojane osnovane sumnje da je 66-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Protupravna gradnja radi čega će nadležnom ODO-u Split biti upućeno posebno izvješće kao nadopuna kaznena prijave', izvijestila je policija.

Vaša reakcija na temu