Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prijedlog prije novih izbora: Neka budući gradonačelnik Vrgorca potpiše u javnog bilježnika da će raditi za minimalac!

Prijedlog prije novih izbora: Neka budući gradonačelnik Vrgorca potpiše u javnog bilježnika da će raditi za minimalac!

Političari su zakuhali situaciju, pa neka i snose odgovornost na osobnim primanjima - kaže Pranić

Vrgorac je pred novim izborima za gradonačelnika i vijećnike, a dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Ante Pranić iz Nezavisne liste mladih predlaže da se budući gradonačelnik obveže raditi za minimalac.

- Gradski vijećnici će sigurno nastaviti raditi za jednu kn, ali vrijeme je da i budući gradonačelnik, ma tko god on bio, snosi teret odgovornosti za ovo stanje u Vrgorcu. Moj prijedlog je da njegova plaća bude definirana prije početka službene kandidature. Neka bude jednaka ekvivalentu državnog minimalca. Zašto? Ako su svi političari zakuhali ovu situaciju, neka i snose odgovornost na osobnim primanjima. Svaka kuna uštede je bitna. Baš me zanima tko će ovjeriti ovaj prijedlog u javnog bilježnika prije kampanje. Vidjet ćemo kome je do fotelja i 10 do 12 tisuća kuna za prodavanje magle, a kome do ljubavi prema Vrgorcu - poručio je Pranić.

Podsjetimo, njega je na posljednjih lokalnim izborima pobijedio je HDZ-ov Rudolf Grljušić za samo osam glasova razlike. HDZ je dobio gradonačelnika, ali je većinu u Gradskom vijeću imao blok NLM, SDP i HNS.

Dodajmo da je Nezavisna lista mladih na parlamentarnim izborima podržala platformu Bože Petrova, a sam Pranić je bio jedan od izbornih koordinatora MOST-a u X. izbornoj jedinici, pa je stoga ovaj politički fajt u Vrgorcu još zanimljiviji...

Vaša reakcija na temu