Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Priopćenje SDP-a: Splitski HDZ je daleko od ozbiljnog shvaćanja svoje predizborne poruke 'Split za sve'

Priopćenje SDP-a: Splitski HDZ je daleko od ozbiljnog shvaćanja svoje predizborne poruke 'Split za sve'

Način na koji su Petar Škorić i Hrvoje Zekanović javno napali predlagatelje osnivanja Radne grupe za knjižnične usluge za LGBTIQ korisnike predstavlja grubo i neprihvatljivo miješanje politike

SDP Split je odaslao priopćenje, kojega potpisuje predsjednik Goran Kotur:

- Način na koji su predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Petar Škorić te saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović javno napali predlagatelje osnivanja Radne grupe za knjižnične usluge za LGBTIQ korisnike u sklopu Sekcije za narodne knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva, i to neposredno prije donošenja odluke, predstavlja grubo i neprihvatljivo miješanje politike u proces donošenja odluka jedne, za Hrvatsku vrlo važne, strukovne udruge.

Prijedlog Stručnom odboru, kojeg većina članica i članova na kraju nije prihvatila, nije, kako Petar Škorić tvrdi, 'agresivni pokušaj nametanja vlastite ideologije i vlastitih uvjerenja', pogotovo ne od strane 'lijevih aktivista', već se tu radi o uvođenju svjetskih standarda u hrvatske narodne knjižnice, sukladno smjernicama za narodne knjižnice Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA), koji i sam ima Posebnu interesnu skupinu za LGBTIQ korisnike. 

Prijedlog da se formira još jedno stručno tijelo među brojnim komisijama i radnim grupama Hrvatskog knjižničarskog društva, kojem bi cilj bio otvaranje struke prema LGBTIQ osobama kao osjetljivoj skupini društva, otvara vrata dijalogu i boljem međusobnom razumijevanju u hrvatskom društvu. 

Ultrakonzervativna reakcija saborskog zastupnika i predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića na taj prijedlog kao 'uporne podvale lijevih aktivista' koje 'odbacuje s indignacijom' doprinosi stigmatizaciji LGBTIQ osoba, stvaranju klime isključivosti i podjela u hrvatskom društvu, te pokazuje koliko je splitski HDZ daleko od ozbiljnog shvaćanja svoje predizborne poruke 'Split za sve'.

Vaša reakcija na temu