Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prizori divljačkog zlostavljanja pasa šokirali građane, Udruga Animalex nudi nagradu za otkrivanje identiteta zlostavljača

Prizori divljačkog zlostavljanja pasa šokirali građane, Udruga Animalex nudi nagradu za otkrivanje identiteta zlostavljača

PU splitska potvrdila je da imaju dojavu o zlostavljanju životinja. Ispitat će slučaj

Tijekom popodneva na Facebooku se pojavila snimka divljačkog zlostavljanja pasa. Udruga Animalex najavila je kako će sutra Državnom odvjetništvu predati kaznenu prijavu sa svim dokazima. Pozvali su građane koji imaju informacije o zlostavljaču da im se jave. Ponudili su 500 kuna nagrade za otkrivanje identiteta snimatelja i drugih osoba. Od veterinarske inspekcije zatražit će oduzimanje pasa, a od državnog odvjetnika da od suda zatraži trajnu zabranu držanja životinja počinitelju. Ne žele, kažu, uvjetnu kaznu, već kaznu zatvora ili visoku novčanu kaznu. 

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potvrdili su nam da imaju informacije o događaju te da će sve istražiti. Kazneni zakon propisao je za zlostavljanje ili ubijanje životinja kaznu zatvora do godine dana. 

Snimka je u međuvremenu uklonjena s Facebooka. 

'Krepaj tu, jebem ti kurvu gospu'

Na snimci se vidi stariji čovjek koji mlati dva psa, štapom, rukama i nogama. 

'Krepaj tu, jebem ti kurvu gospu. Jeba ti Bog majku, jebem ti Boga jarca Isusa. Ubit ću te, ubit ću te', vrišti zlostavljač dok mlati pse. Jedan mlađi muškarac ga snima i šaljivo komentira, potpuno neimpresioniran onim što se pred njim događa. Cijeli prizor gleda još nekoliko osoba. Nitko nije reagirao. Štoviše, umiru od smijeha. Psi su se nakon batina vratili u prtljažnik zlostavljačeve Opel Vectre. 

Vaša reakcija na temu