Pročelnika komunale smo pitali zašto se uklanjaju štekati na Poljudu, a ne i na Žnjanu

Pročelnika komunale smo pitali zašto se uklanjaju štekati na Poljudu, a ne i na Žnjanu

Mediji su popratili cirkus oko kafića 'Oće li kiša' na poljudskom platou

Dok komunalni redari posljednjih par mjeseci otkako se promijenila gradska vlast promptno reagiraju, na Žnjanu i dalje vlada komunalni nered što se tiče kafića. Povrh ukradenih javnih kvadrata, ovu godinu rade čak bez koncesijskih odobrenja, jednostavno rečeno, bez dozvole i bez plaćanja Gradu.

S druge strane, brzopotezno se uklonio štekat na poljudskom platou 'Oće li kiša', jer nije imao dozvolu za njega. Vlasnik je još brže vratio druge stolove i stolice, a jedan od argumenata koji se čuo je upravo taj da se ugostiteljima na Žnjanu dozvoljava nered i velika zarada bez ikakvih odobrenja i nitko ih ne dira, a njega se kaznilo.

Ipak, usporedba ne stoji što se tiče djelovanja gradske uprave jer Žnjan nije u vlasništvu Splita nego pomorsko dobro u vlasništvu države.

- Inspekcijski nadzor nad pomorskim dobrom ima Lučka kapetanija, odnosno inspektor pomorskog prometa koji je zaposlenik Ministarstva. Njegova je odgovornost uredovanje prema ležaljkama ili štekatima. Također, inspekcija treba uredovati i zbog rada bez koncesije. Objekti su u nadležnosti građevinske inspekcije koja je izdala rješenja o uklanjanju i na potezu su da to i provedu - objasnio je jednostavno Damir Babić, vršitelj dužnosti pročelnika komunale.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare