Pročitajte koje će ulice biti blokirane zbog dolaska relikvije sv. Leopolda Mandića

Pročitajte koje će ulice biti blokirane zbog dolaska relikvije sv. Leopolda Mandića

U Svetište Gospe od Pojišana relikvija bi trebala doći u nedjelju oko 18 sati

Zbog dolaska sarkofaga s relikvijom sv. Leopolda Bogdana Mandića u Svetište Gospe od Pojišana u nedjelju i ponedjeljak, 17. i 18. rujna, očekuje se veliki broj vjernika pa je splitska policija uputila obavijest o posebnoj regulaciji prometa koja će biti na snazi tih dana.

- Do 10.30 sati uspostavit će se potpuna blokada prometa na raskrižju Pojišanske ulice, Ulice slobode i Šetališta Bačvice, te na raskrižju Pojišanske i Osječke ulice prema izlazu iz grada. Također, po potrebi će se uspostavljati i blokade prometa na raskrižju ulice Kralja Zvonimira i Osječke ulice, te raskrižju ulice Kralja Zvonimira i Ulice Slobode u smjeru ulaza u grad.  Za vrijeme potpune blokade prometa u ulici Kralja Zvonimira u smjeru centra grada propuštat će se autobusi javnog gradskog prijevoza, kao i autobusi s hodočasnicima - poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Relikvija sv. Leopolda Bogdana Mandića krenula je danas iz Padove, a u Split dolazi u nedjelju oko 18 sati. Program u Svetištu Gospe od Pojišana će započeti u 17 sati pripravom i pokorničkim bogoslužjem, a u 18 sati je planiran svečani doček, procesija i ulaz u Svetište, molitva i počast relikvije. Misa koju će predvoditi nadbiskup msgr. Marin Barišić počinje u 19 sati. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare