Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pročitajte što su poručili najbolji policijski službenici: 'Žensko i policajka je ubojita kombinacija!'

Pročitajte što su poručili najbolji policijski službenici: 'Žensko i policajka je ubojita kombinacija!'

Sigurnost u Splitsko-dalmatinskoj županiji je više nego zadovoljavajuća

Policijski službenici Marica Vrdoljak, Petar Domazet i Tonći Pivić dobili su Medalju Grada Splita. Priznanje za istaknuti rad im je uručio u Banovini gradonačelnik Andro Krstulović Opara, uz prisustvo predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Petra Škorića te načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, načelnike postaja i glasnogovornicu Antonelu Lolić.

Čestitajući najboljima Opara je kazao da je osim brojčanih pokazatelja prisutan osjećaj sigurnosti na čemu se zahvalio dobitnicima i policiji. Slikovito se izrazio govoreći o sigurnosti da je 'to naša nafta'.

- Prometnu protočnost, taj minus grada i gradskih institucija su nadomjestili naši policijski službenici. Ogroman pritisak gostiju u našem gradu je savladan sjajnom koordinacijom ljudi iz naših policijskih prometnih snaga kao i ostalih kolega - govorio je Opara.

To su sve elementi, rekao je, koji su ih ohrabrili da ovo veliko priznanje Grada uruče ovim policijskim službenicima koji su, ne samo radili na sigurnosti, nego i na promociji grada i županije u turizmu.

Škorić se pridružio čestitkama policajcima koji, kazao je, zapravo svoj život izlažu u zaštiti sigurnosti naših sugrađana. Poručio je i da treba raditi na jačanju statusa policije.



Marendić je pak prisnažio da je po svim standardnim mjerenjima sigurnost u Splitsko-dalmatinskoj županiji više nego zadovoljavajuća.
U ime laureata na ukazanoj časti zahvalila se Marica Vrdoljak, viša policijska narednica, kontakt policajka u kvartu Lučac Manuš.
Posebno se ovom prigodom zahvalila i gradskim službenicima, ponajprije komunalnom redarstvu.

Nasmijavala je Vrdoljak koja se nije dala isprovocirati na pitanja novinara. Tako je na upit jesu li teški uvjeti rada kazala da su naučili i na teže i da je dobro sve, a o povećanju plaće rekla je uz smijeh da 'tko bi svima ugodio, malo je i 20 tisuća kuna'.

Također je nasmijala primjedbom da je žensko i policajka ubojita kombinacija, ali potom i ozbiljno navela da nije imala nekih negativnih iskustava u radu.

- Važna je intuicija i ona prva reakcija. Oko 99 posto slučajeva se može riješiti razgovorom, a onaj jedan posto su teži slučajevi - otkrila je.

Životna želja joj je bila biti policajka, a kako je rekla, kad je posao iscrpi, obitelj ju 'vrati'.
Vaša reakcija na temu