Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PROMETNA U KONJSKOM: Pokušali prevariti leasing kuću

PROMETNA U KONJSKOM: Pokušali prevariti leasing kuću

Osumnjičeni su 59-godišnjak i 22-godišnjak

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom i 22-godišnjakom koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo prijevare, odnosno poticanja na prijevaru.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 22-godišnjak nakon prometne nesreće koju je izazvao u mjestu Konjsko 26. kolovoza kao korisnik vozila Mercedes u kojoj je vozilom izletio izvan kolnika oštetio vozilo u vidu totalne štete, znajući da neće naplatiti štetu po ugovorenoj kasko polici, dogovorio je s 59-godišnjakom, također korisnikom istog vozila, da dođe na mjesto nesreće kojom prilikom se 59-godišnjak lažno prikazao policijskim službenicima kao vozač oštećenog vozila, a potom osiguranju  prijavio štetu u kojoj je lažno naveo da je upravljao navedenim vozilom. Nakon toga je osiguravajuće društvo vlasniku vozila (leasing kući) isplatilo štetu u iznosu od oko 184 tisuće kuna - naveli su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Nadležnom državnom odvjetništvu je protiv 59-godišnjaka podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djela prijevare, dok je protiv 22-godišnjaka podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na prijevaru. 

Vaša reakcija na temu