Promocija knjige o Klisu za rođendanski poklon Narodnoj knjižnici i čitaonici

Promocija knjige o Klisu za rođendanski poklon Narodnoj knjižnici i čitaonici

Valter Firić, Klišanin i zaljubljenik u klišku povijest i kulturu, u novoj knjizi donosi, kako sam kaže, kratak pregled povijesti za široku publiku

U prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice u Klisu sinoć je održana promocija nove knjige profesora Valtera Firića 'Klis: kulturno povijesna baština'. O knjizi je govorio i dr.sc. Stanko Piplović, splitski arhitekt koji je život posvetio izučavanju graditeljskog nasljeđa Dalmacije, a predstavljanje knjige bilo je povod za razgovor o fascinantnoj povijesti tvrđave, ali i o ulozi i položaju tvrđave u vremenu turističkih najezdi. 

Valter Firić, Klišanin i zaljubljenik u klišku povijest i kulturu, u novoj knjizi donosi, kako sam kaže, kratak pregled povijesti za široku publiku. Načelnik Općine Jakov Vetma rekao je da je zahvalan autoru na napornom i predanom radu u istraživanju i promoviranju kliške baštine. Za svečani dio događanja bila je zadužena ženska kliška klapa Besida.

V.d. ravnateljice knjižnice Lea Smodlaka poručila je da je zadovoljna radom knjižnice i njenom vidljivošću u zajednici, a posebno nakladničkom djelatnošću, čiji je produkt i novi naslov profesora Firića. Ovaj događaj ujedno je i bio i dio proslave rođendana knjižnice u Klisu, koja ulazi u treću godinu uspješnog djelovanja. Prisutni su imali priliku vidjeti i tek otvorenu izložbu dječjih radova na temu 'Naš Klis' koji su nastajali na tematskim radionicama u Knjižnici kroz proteklu godinu. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare