Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Provjerite što poručuje splitska policija uoči ovogodišnje Ultre

Provjerite što poručuje splitska policija uoči ovogodišnje Ultre

Ulice oko stadiona bit će djelomično blokirane za promet, a cijeli događaj se snimati

Ovogodišnji Ultra Europe festival održava se u petak, subotu i nedjelju, a iz policije su izvijestili o posebnim pravilima koja će vrijediti za vrijeme održavanja festivala. Ograničeno prometovanje osobnih vozila, osim vozila hitnih službi, stanara, te taxi vozila i vozila sa službenom akreditacijom, bit će na križanjima: Ulice Sedam kaštela i Jobove, Zrinsko-Frankopanske i Karamanove, Hrvatske mornarice i Puta Glavičina i Puta Supavla i Ulice Mile Tripala. Na tim će raskrižjima biti raspoređeni policajci radi regulacije i blokade prometa od 20 do 5 sati ujutro.

- Svakog dana će se, sukladno sigurnosnoj prosudbi i stanju na području javnog okupljanja za vrijeme održavanja, ako bude potrebno zatvarati prometnice oko stadiona, dok će promet biti preusmjeren na okolne ceste. Ako zbog povećanog broja pješaka, a posebno u vrijeme najintenzivnijeg dolaska posjetitelja javnog okupljanja ili drugih razloga bude potrebno zatvaranje prometnica oko stadiona javnost će o tome biti pravovremeno obaviještena. Također, na izlazima iz Marjanskog tunela biti će raspoređeni policijski službenici koji će radi osiguranja protočnosti prometa posebno kroz tunel po potrebi zatvarati prometovanje prilaznim pravcima i u samom tunelu - poručili su iz splitske policije.

S obzirom na mogućnost stvaranja većih prometnih gužvi i zastoja posebno na prometnicama na području Poljuda i Spinuta, savjetuju građane da tijekom trajanja Ultre, a posebno od od 17 do 20 sati izbjegavaju prometovanje tim područjem, posebno ulicama u široj zoni stadiona, te da prometuju kroz tunel samo ukoliko je to nužno. Budući da se očekuje povećani intenzitet prometa, policija moli građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz pravce kretanja i trenutno zatvaranje ulica. 

- U cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, posebno na čitavom predjelu Poljuda i Spinuta, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ih ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom biti uklonjena sukladno zakonu. Obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj osoba, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe - dodaju iz splitske policije i na kraju ističu da će snimati događanja na stadionu i prilaznim pravcima.

Vaša reakcija na temu